Henrik Stenson berättar att han inte ångrar beslutet att ta steget över till LIV Golf Invitational Series // Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson: “Jag tror att det kommer att bli bättre”

Har kontrakt som sträcker sig över tre år med LIV Golf Invitational Series.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-21 Uppdaterad 2022-10-21

I juli anslöt Henrik Stenson till LIV Golf Invitational under uppmärksammade former. Han blev av med sitt uppdrag som kapten för det europeiska Ryder Cup-laget och fick efter beslutet ta emot massiv kritik från många håll. Senare valde dessutom Svenska Golfförbundet att inte förlänga samarbetet med Stenson som de haft gällande paragolf och satsningar på juniorgolf.

– LIV-golfen strider mot det idrottsliga ekosystem som vi tror på. Vi investerar mycket pengar i barn och unga, i tourerna, i drömmen om att någon gång ta sig hela vägen och det här är något vi gör tillsammans med Sveriges golfklubbar i en rätt avancerad tävlingstrappa, som många bedömer är en av de bästa som finns inom golfvärlden, sa förbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson då.

Henrik Stenson vann första tävlingen han spelade på LIV Golf i Bedminster, men har själv hittills inte uttalat sig mer än via sociala medier. Men när Sveriges Television besökte LIV Golf Invitational Series i Jeddah, gjorde de en intervju med Stenson, som medger att kritiken känts.

– Man kommer ju till vissa insikter. En är väl att man kan inte göra alla nöjda och glada. Den kanske man till mångt och mycket visste sedan tidigare, men den blev ju bekräftad. Sen att man får göra det man tycker är rätt för en själv och sina egna, då bryr man sig lite mindre om vad andra tänker och tycker. Även om alla är människor, så det är klart att man påverkas till viss del, säger han och tillägger:

– Men vi fokuserar på det vi kan påverka och det vi har framför oss.

Hans kontrakt med LIV Golf Invitational och hans lag Majesticks GC sträcker sig över tre år och Stenson säger att oavsett om han vetat om kritiken och vad som hänt efter beslutet så hade han ändå valt att ta steget till LIV Golf Invitational Series. Och att han hoppas att saker och ting förändrats till det bättre när kontraktet löper ut.

– Jag tror att det kommer bli bättre. Jag hoppas det i alla fall, säger han.

Om en vecka, den 28 oktober, inleds årets sista event på LIV Golf då man spelar LIV Golf Miami Team Championship på Doral Blue Monster utanför Miami. Stensons lag Majesticks GC som också består av engelsmännen Lee Westwood, Ian Poulter och Sam Horsfield, ligger på en sjätteplats inför avslutningen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-21
TournyttHenrik StensonIan PoulterLee WestwoodLIV Golf Invitational SeriesSam HorsfieldTournytt
Scroll to Top