Linn Grant vann även den andra stora svenska tävlingen för året, Skaftö Open, efter en mäktig avslutning // Foto: Göran Söderqvist

Svensk dubbel för Grant – vann Skaftö Open

Avslutade starkt med birdie-birdie och vann med ett slag.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-28 Uppdaterad 2022-08-29

Det blev långt ifrån någon promenadseger i underbar bohuslänsk miljö, men när sista slaget var i hål stod hon ändå där som segrare igen – Linn Grant. Det krävdes birdies på slutet och Ryatjejen levererade både på hål 17 och hål 18 och Lisa Pettersson, som spelat så bra hela tävlingen, fick nöja sig med en andraplats.

– Jag visste att jag behövde göra två, tre birdies på sluthålen och det var skönt att det lyckades, sa en lycklig Grant efteråt.

Det blev en lite hackig avslutningsrond med ett par treputtar som störde rytmen. Med tre hål kvar var Grant ett efter Lisa Pettersson och när hon dessutom gav sig själv ett knivigt läge bakom green på det 16:e hålet såg det mörkt ut. Men ett fantastiskt par där, en birdie på korta 17:e så var Grant jämsides med ett hål kvar. På avslutningshålet visade Grant sedan att hon har en extra dimension då hon slog driven rakt över vattenhindret och upp i greenbunkern, där de flesta andra tvingades spela kort om vattnet. Ett stensäkert bunkerslag upp till två decimeter från hål säkrade segern, den andra på hemmamark i år efter segern i Scandinavian Mixed på Halmstad tidigare i år.

– Det var utmattande och en riktigt berg- och dalbana idag. Det kändes som att jag började lite skakigt men skönt att jag tog tag i det och lyckades ändå. Att vinna här hemma är såklart väldigt speciellt.

Grant avslutade med 68 slag (-1) sista ronden och slutade tio under par sammanlagt.

Det blev också en riktigt fin svensktävling totalt sett. Lisa Pettersson slutade ensam tvåa, Maja Stark och Jessica Karlsson delade tredjeplatsen och Caroline Hedwall delade åttondeplatsen.Text: Martin Strömberg • 2022-08-28
TournyttCaroline HedwallJessica KarlssonLadies European TourLinn GrantLisa PetterssonMaja StarkTournytt
Rulla till toppen