Phil Mickelson och Greg Norman under Saudi International tidigare i år. Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational

Norman: ”Spelare lämnade tillbaka pengar efter Mickelsons uttalanden”

Greg Normans tour tappade luften efter Phil Mickelsons anmärkningsvärda kommentarer.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-03 Uppdaterad 2022-05-03

LIV Golf Invitational Series, den nya saudibackade touren med vd:n Greg Norman i spetsen, drar igång 9 juni på Centurion Club i England och spelas samtidigt som DP World Tour/LET-tävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad GK. 

Rapporter säger att 15 av världens 100 bästa spelare har ansökt om tillstånd av PGA Tour att få spela tävlingen, Phil Mickelson är en av dem. I en intervju med ESPN berättar LIV Golfs vd Greg Norman om hur arbetet går med nya touren och han erkänner att Mickelsons uttalanden om PGA Tour och LIV Golf som publicerades i februari, skadade touren avsevärt. Mickelson anklagade bland annat PGA Tour för att vara girig och att de som står bakom LIV Golf är ”läskiga jävlar” som är bra att använda för att få till förändringar på PGA Tour.  

– Vi hade tillräckligt många spelare och var redo. Men när allt detta hände blev alla nervösa och PGA Tour hotade människor med livstidsförbud och allt möjligt. Det finns ingen tvekan om att Mickelsons kommentarer förstörde. De förstörde för PGA Tour. För oss. För golf. För Phil. Så ja, på alla fronter. Det var inte bara specifikt för oss. Men det skapade definitivt en negativitet mot oss, säger Norman till ESPN. 

Negativiteten ledde, enligt Norman, till att flera spelare som redan skrivit på och fått betalt ville ut så fort som möjligt.

– De som ville ut på grund av pressen från PGA-touren gav tillbaka sina pengar och släpptes. Det fanns spelare som redan hade pengar i fickan, säger Norman. 

Mickelson är dock fortsatt välkommen på nya LIV Golf Invitational Series. 

– Han kommer alltid att ha en öppen dörr. Men det kommer att vara hans beslut, enbart hans beslut, säger Norman. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-03
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen