Liselotte Neumann och Annika Sörenstam är tvåa och etta inför sista ronden i U.S. Senior Women's Open. Foto: Getty Images

U.S. Senior Women's Open

Legendarerna fajtas om majortiteln

Annika Sörenstam leder inför sista ronden men Liselotte Neumann närmar sig.

Text: Olof Åsgård • 2021-08-01 Uppdaterad 2021-08-01

Efter tre dagars spel leder Annika Sörenstam alltjämt U.S. Senior Women’s Open på Brooklawn CC. Svenskan har legat i topp från dag ett och har visat gammal god form med stabilt och säkert spel tee till green. På tredje ronden gick det inte lika bra som på föregående ronder och den tiofaldiga majorvinnaren fick kämpa men gick på par och är åtta under par inför finalronden.
Hon jagas närmast av Liselotte Neumann som spelade lite bättre än Sörenstam tredje varvet. Neumann gick ett under par och är totalt sex under par, två slag bakom.
På tredje plats, fyra under par, finner vi ytterligare en europeisk storspelare – skotskan Catriona Matthew.
Svenskorna spelar i ledarboll igen på söndagen vilket betyder att de kommer spela alla fyra varv tillsammans.

Annika Sörenstam avslutade sin aktiva karriär 2008 men har startat upp den smått igen för att spela seniortävlingar. Och allt är som vanligt igen – i topp av ledartavlan. Men under lördagsronden slog verkligheten till för svenskan. 
– Var inte lika bra idag och förmodligen började jag känna av situationen. Jag missade en del med drivern och hamnade i positioner jag inte varit i tidigare. Jag föredrar fairway, det är lättare därifrån. Jag måste styra upp spelet imorgon. Idag kämpade jag och höll ihop det men imorgon är en ny dag. Om någon sagt att jag skulle spela i sista gruppen på söndag hade jag tagit det. Nu är jag där och ska inte analysera för mycket men jag måste få något hända imorgon så att jag kan gå upp för fairway utan att vara stressad, säger Sörenstam till USGA.
Att vara med i toppen nu är inte som tidigare under karriären, tycker Sörenstam.
– Nu har jag alla sorts känslor, upp och ner, och jag vet inte riktigt vad som kommer hända eller hur jag ska förändra vad som sker. Förr i tiden kunde jag känna vad som var fel och ändra på det. Nu är det bara som det är och ibland blir jag förvånad över vad som kommer ut. Men jag njuter av att vara här.   

Liselotte Neumann, som tog Sveriges första majorseger i 1988 års U.S. Women’s Open, trivs i positionen bakom Sörenstam och att spela i ledarboll trots dålig tävlingsform.
– Jag har bara spelat två tävlingsvarv på 1,5 år. Det gjorde jag bara för att känna på lite press och för att få räkna en score. Jag älskar golf och att tävla. Jag kommer säkert vara nervös imorgon. Det är en skön känsla. Att kunna vara med i ledarbollen är speciellt. Jag känner mig säker i mitt spel men behöver ha en puttning på topp för att kunna utmana, säger Neumann.

Titelförsvaren Helen Alfredsson gör också en bra tävling och har alla chanser att avancera sista dagen. Alfredsson gick på par tredje varvet och är delad elva, två över par.

Klicka här för aktuell ledartavlaText: Olof Åsgård • 2021-08-01
TournyttAnnika SörenstamHelen AlfredssonLiselotte NeumannTournytt
Rulla till toppen