Brooks Koepka hade inte en speciellt bra dag med drivern. Trots det är han delad tvåa. Foto: Getty Images

PGA Championship

Koepka två slag bakom: ”Älskar när det är svårt”

Efter skador och svag form är Brooks Koepka med och tampas om segern.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-21 Uppdaterad 2021-05-21

Det har på senare tid inte sett strålande ut. Brooks Koepka, som vunnit PGA Championship två gånger sen 2017, har haft en knäskada som gjort att han inte varit en av de största favoriterna inför årets mästerskap. Inför veckans major sa han också att läkarna inte tror han är helt frisk i knät förrän om sex månader.

Men under torsdagen visade amerikanen med sin 69-rond varför han redan vunnit fyra majors i karriären.
– Det är en major. Det är klart jag kommer dyka upp. Jag är redo för det här. Jag känner mig mycket bättre i kroppen, sa Koepka redan innan majorn hade startat och kanske borde man anat redan då att han skulle vara med och hugga.

Under torsdagen träffade Koepka blott 5 av 14 fairways men trots det 13 av 18 greener. Detta var bra nog för att rankas högst av alla i Strokes Gained-statistiken: “Approach” innan eftermiddagens spelare hade inlett sitt varv. Men trots att han är två slag bakom ledande Corey Conners och bevisligen bra med i det långa spelet känner han själv att drivern måste fungera bättre under fredagen om det ska bli något av den där femte majorsegern han så gärna vill ha.
– Jag måste räta ut drivern för om jag inte gör det är jag inte här på söndag och kommer inte ha en chans.

Amerikanen inledde årets PGA Championship med en dubbelbogey men fick därefter igång spelet och gjorde sex birdies för att därmed vara delad tvåa.

Vinden och Kiawah Islands tuffa Ocean Course innebar att världens bästa spelare hade det tufft under torsdagen. Snittscoren var 74,54 slag och med en liknande prognos för resten av veckan kan en spelare som Koepka gynnas.
– Jag älskar när det är svårt. Jag tror det är varför jag spelar så bra i majors. Jag vet att jag mentalt kan kämpa på. Man måste acceptera misstag och fortsätta framåt.


Den som hanterade de tuffa förhållanden bäst på torsdagen var kanadensaren Corey Conners. 29-åringen hade en i princip felfri torsdag med endast en bogey.
– Det var en speciell runda. Jag gjorde många grejer riktigt, riktigt bra. Det är också riktigt skönt att se lite längre birdieputtar gå i hål. Det gav mig självförtroende där ute och jag kände att jag rullade bollen riktigt bra, sa han efter ronden.
– Jag har tro på mig själv, jag har spelat bra under en längre tid. Jag ser fram emot möjligheten att spela mot de bästa i världen och testa mitt spel ordentligt. Jag har ser fram emot resten av veckan.

Precis som Conners ser vi också fram emot resten av den här veckan, då ledartavlan är rejält samlad. Conners leder visserligen med två slag men mellan åttonde och 41:a plats skiljer bara tre slag.

Henrik Stenson inledde med 73, +1, och är delad 41:a (klicka här för att läsa mer om Stensons rond). Alex Norén hade det lite kämpigare och kom i mål med 77 slag (mer om hans rond här).Text: Jesper Johansson • 2021-05-21
TournyttBrooks KoepkaCorey ConnersPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top