Tae Hoon Kim har lyckats vinna tre olika Genesis-bilar på fyra månader. Foto: Getty images

Tournytt

Vunnit tre bilar på fyra månader – Se Kims HIO

Tae Hoon Kim debuterar i veckan på PGA-touren. Oavsett om han missar kvalgränsen eller inte lämnar han inte Los Angeles tomhänt. Detta efter en hio under torsdagen. Foto: Getty images

Text: Jesper Johansson • 2021-02-19

Känslan är att Tae Hoon Kim vinner en Genesis när han spelar golf. Vare sig han vill eller inte.
Under torsdagen tog han hem ytterligare en bil efter att ha gjort hole-in-one på Rivieras 16:e hål, som spelades 152 meter.

Det fina slaget innebar att nu är ägare av en Genesis G80. Vad han ska göra med den är oklart, då han redan gett bort två Genesis-bilar till sina föräldrar de senaste månaderna.

35-årige koreanen är med i veckans PGA Tour-tävling eftersom han vann Genesis Championship på den koreanska touren i oktober. Som en del av den segern vann han också en Genesis GV80.

LÄS MER: Birdiefest på Riviera av Norén – delad fyra i Kalifornien

Och eftersom Tae Hoon Kim var den spelare som tjänade mest pengar på den koreanska touren under 2020 vann han också ett annat pris. En Genesis GV70, vilket innebär att han alltså vunnit tre Genesis-bilar på fyra månader.
–  Jag gav bort de första två bilarna till mina föräldrar men jag vet inte var jag ska göra med den här.
– Jag såg inte bollen rulla i hål men några personer vid green firade och då förstod jag vad som hade hänt. En ganska speciell grej i min första PGA Tour-tävling, sa Kim efter ronden.

Känslan är att Tae Hoon Kim har anledning att låta sin senast vunna Genesis stå kvar i USA, då han mycket väl kan slå sig in på den amerikanska touren. Redan i höstas kunde han spela CJ Cup @ Shadow Creek men valde att tacka nej då tävlingen flyttades från hans hemland. Istället valde han att spela på hemmatouren för att till slut vinna sin andra Genesis.

LÄS MER: Tim Widing efter debuten: ”Har njutit hela dagen”


Tae Hoon Kims tre senaste bilar:


Text: Jesper Johansson • 2021-02-19
TournyttPGA TourTae Hoon KimTournytt
Scroll to Top