Tim Widing till vänster gjorde PGA Tour-debut och fick fira medspelaren Tae Hoon Kims HIO. Se klipp nedan. // Foto: Getty Images

Tim Widing efter debuten: ”Har njutit hela dagen”

Amatören Tim Widing är nöjd med debuten på PGA Tour trots en tuff avslutning på ronden.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-19 Uppdaterad 2021-02-19

Tim Widing som till vardags studerar på University of San Francisco fick efter ett avhopp en sen inbjudan till veckans PGA Tour-tävling Genesis Invitational på Riviera Country Club utanför Los Angeles. 

Att få göra sin debut på den banan och tävla mot stora delar av världseliten var en stor milstolpe för 23-åringen som är rankad 54 i världen bland amatörer.

Hur gick tankarna på första tee?  
– Det kändes bra. Försökte bara le och fokusera på mitt slag, vilket hjälpte för att hålla koncentrationen uppe och nerverna i styr. Klart man var lite nervös, om jag inte hade varit det så hade det varit lite konstigt. Det betyder väldigt mycket för mig att få spela den här tävlingen, så klart man kände av det lite, men inte så att det påverkade mitt spel. Under rundan var jag väldigt lugn och kände att jag hade full kontroll på mina nerver, säger Tim Widing till Svensk Golf.

Första slaget på PGA Tour blev på ikoniska risk- och belöningshålet, hål 10, och Widings drive på 280 meter lade sig vid sidan om green och det blev ett skönt par på första hålet.

– Det var otroligt kul därute idag. Det är ju ett mål med min golf att spela på PGA-touren, så idag fick jag känna på hur det är och hur pass bra mitt spel är i jämförelse med de bästa i världen, säger Tim Widing till Svensk Golf.

Efter birdie på elvan, Widings andra hål för dagen, var han ett under par. Direkt efter kom dessvärre en bogey. Widing höll ihop spelet länge utan att tappa alltför mycket men på sjuan, hans 16:e hål, kom en trist dubbelbogey.  

– Tufft slut på rundan tyvärr, men har njutit hela dagen och spelet var helt okej under hela rundan faktiskt. Kände mig bekväm från tee och positiv på greenerna. Hade önskat att min ballstriking varit lite bättre då jag inte gav mig själv så många sänkbara birdieputtar. Samtidigt så är det svårt att komma åt många flaggor här, så man måste spela strategiskt och ha bra koll på bollflykten, säger Widing.

Scoren blev till slut 76 slag, fem över par, och Widing är delad 115:e inför andra ronden. 

– Jag missade två utslag med drivern som också kostade mig två bogeys, och slog en riktigt usel järntreasom resulterade i dubbeln. Om jag kan ha samma känsla på green som jag hade idag och samtidigt bli lite bättre och mer beslutsam från tee och vid mina slag in till green imorgon, så vet jag att jag har en låg runda i mig, säger Widing.

För att ha en chans att spela i helgen krävs en låg rond, men Tim Widing kan glädjas åt att det var fler som hade det tufft på Riviera under torsdagen. Ett slag bakom Widing finner vi världstrean Justin Thomas på sex över par. 

Bäste svensk efter första ronden är Alex Norén som efter åtta birdies och 67 slag är delad fyra, tre slag bakom ledande Sam Burns.

LÄS MER: Birdiefest på Riviera av Norén – delad fyra i Kalifornien

Tim Widings medspelare Tae Hoon Kim gjorde HIO och vann en bil på köpet.


Text: Olof Åsgård • 2021-02-19
TournyttPGA TourTim WidingTournytt
Rulla till toppen