En överblick av det sjätte hålet på Royal St Georges, där The Open ska spelas i sommar. Foto: Getty images

The Open

The Open spelas i år – oavsett om publik tillåts eller inte

Martin Slumbers, chef för R&A, meddelar att The Open kommer att spelas i år. Med eller utan publik.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-03 Uppdaterad 2021-02-03

I en intervju med Sky Sports News säger Slumbers att han tycker The Open ”behöver åskådare” men att det är ett beslut som får fattas av brittiska regeringen och hälsoorganisationen.
– Vi kommer att spela The Open i år. Vi planerar att arrangera major men det är förstås flera möjliga scenarier framöver. Det är definitivt betydligt mer komplext än att anordna en The Open ett vanligt år. Men vi kommer göra allt vi kan för att skapa en bra tävling för det här landet, säger Slumbers.

The Open var den enda majorn som inte spelades 2020, på grund av covid-19. De andra tre, The Masters, US Open och PGA Championship, kunde alla genomföras under hösten men utan publik på plats. I år planerar dock Augusta National att tillåta ett begränsat antal åskådare under The Masters o april. Det är dock oklart hur många det är. Slumbers är nyfiken på hur det ska gå till.
– Det är en ganska god chans att vi kommer kunna tillåta supportrar men vi får vänta och se hur många det blir. Vi måste balansera hälsan och säkerheten hos alla involverade men jag är av åsikten att The Open behöver åskådare. Det kommer vara viktigt att ha några på plats, men vi vill se till att göra det smart, intelligent och med försiktighet.

The Open spelas 15–18 juli på Royal St Georges i Sandwich, England.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-03
TournyttR&ARoyal St George'sThe OpenTournytt
Scroll to Top