Alex Norén klättrade på världsrankingen trots att han inte tävlade. Foto: Getty images

Tournytt

Spellediga svenskar klättrar på rankingen

Trots att inga svenska herrspelare deltog i tävlingar förra veckan klättrade flera av dem på rankingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-11

Spelåret 2021 har tjuvstartat med helgens Tournament of Champions, med ett litet startfält. Nu kommer dock alla tourspelare med ett kort att få delta. Det är dags för Sony Open på Hawaii och regerande mästare är Cameron Smith men kanske kan någon svensk spelare vara med och kämpa om titeln?

Oavsett kan Alex Norén, Henrik Stenson och Henrik Norlander klättra på världsrankingen under veckans tävling, om de nu ska delta.
Men faktum är att Alex Norén redan tagit kliv på rankingen i år, utan att ha slagit ett enda golfslag i tävling.

Från förra veckans 97:e-plats på rankingen har Alex Norén nu klättrat till plats 94.
Henrik Stenson är fortfarande kvar på plats 65 som bäste svensk. Henrik Norlander tappade dock en placering och är nu rankad 166:a.

Alex Norén var dock inte den ende svensken som klättrade på rankingen under sin spelledighet. Marcus Kinhult klättrade från plats 111 till 110, Joakim Lagergren från plats 185 till 177 och Sebastian Söderberg från plats 195 till 192.

Här är svensktoppen:

Även i den yttersta toppen av världsrankingen skedde en del förändringar. De flesta av dessa berodde dock på resultat från Tournament of Champions, snarare än spelledighet.

Vinnaren Harris English klättrade från plats 29 till plats 17. Och Xander Schauffele klättrade till en fjärdeplats på rankingen. Collin Morikawa är ny femma.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2021-01-11
TournyttEuropean TourPGA TourTournytt
Scroll to Top