Dustin Johnson är, om än ringrostig, redo för ett nytt tävlingsår. Foto: Getty images

PGA Tour

Mastersvinnaren tillbaka på banan efter lång vila: ”Inte spelat mycket”

Världsettan har tagit sig till Hawaii för att spela årets första tävling. Men hur bra det kommer gå … ja, det återstår att se.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-07

Dustin Johnson har haft 1½ månad på sig att låta sin senaste majorseger sjunka in. Än är han kanske inte riktigt där, med tanke på hur mycket segern betydde för honom. Men antagligen har han lite lättare att finna ord än han hade precis efter att han fått klä på sig den gröna, klassiska, kavajen.

TV: Johnson rörd efter segern: “Har aldrig haft så svårt att samla mig”

Inför veckans Tournament of Champions säger Dustin Johnson att kavajen hänger tryggt i garderoben. Han säger också att han använt den några gånger under julledigheten.

Men nu är siktet inställt på nästa säsong. Snart ska han försvara sin titel från Augusta National. Innan dess handlar det dock om att hitta tillbaka till spelet. För det lär inte vara en helt felfri världsetta som spelar på The Plantation Course på Hawaii.
– Jag har inte spelat mycket golf sedan november. Men det var med flit, säger Johnson.

Istället för golf blev det vila för stjärnan. En resa till Saint Barts direkt efter segern för att slappna av med familjen. Därefter har det blivit ytterligare en semesterresa, till Bahamas, innan det nu är dags att ta av den gröna kavajen och istället jaga sin nästa seger – den 25:e professionella i karriären.
– Det är okej att vara lite rostig. Fairways är breda här. Man måste fortfarande slå några bra slag men jag fick in lite träning förra veckan, så det kommer vara okej. Jag är rostig, men jag är inte för rostig.

Dustin Johnson har vunnit veckans tävling två gånger tidigare. Senast var 2018 och förra året slutade han delad sjua. Så kanske är resultatet att vänta ett av de bättre, trots att träningen inte varit speciellt hård.
– Allt känns ganska lika. Jag är självklart inte riktigt lika kalibrerad som jag var i Augusta men jag ser många slag med samma bollbanor och det känns som att allt är helt okej även fast jag inte tränat så mycket på sistone.

Dustin Johnson spelar det första varvet av veckans tävling tillsammans med Justin Thomas. Därefter kommer grupperna göras om redan till tävlingens andra varv.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-07
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top