Den kandensiska delegationen jublar efter Nick Taylors seger i WM Phoenix Open Foto: Getty Images

TourTempen: ”Visst måste det finnas plats för Phoenix Open?”

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-12 Uppdaterad 2024-02-12

Glödhet:

WM Phoenix Open. Partytävlingen i Arizona delar verkligen golfvärlden, vissa älskar den medan andra tycker att den är osmaklig och förstör golfens anseende. I år verkar festandet ha nått rekordhöga höjder och sociala medier har översvämmats av klipp med mer eller mindre redlösa människor som gör mer eller mindre vansinniga saker. Man får på något sätt ta det onda med det goda här och de flesta spelarna verkar göra just det. Den stora majoriteten av åskådarna gör tävlingen till en riktigt mäktig fest och visst måste det finnas plats för en eller ett par lite annorlunda tävlingar som Phoenix Open under en lång säsong?

Nick Taylor. Snack om att putta bra under press. Nick Taylor slog i hisnande 150 meter putt på vägen mot segern i WM Phoenix Open och tjänade nästan nio slag mot övriga i fältet på greenerna med sin TaylorMade Spider Tour Red. Drive for show and putt for dough.

Het:

Jim Knous. Förmodligen är Knous okänd för de flesta men 34-åringen har under många år kämpat på PGA Tour och Korn Ferry Tour för att livnära sig på golfen. Hans bästa placering i karriären är en delad tiondeplats i Safeway Open 2018 och när han måndagskvalade in till veckans WM Phoenix Open blev det hans första start på 18 månader, och förmodligen hans sista i karriären. Knous hade redan inför veckan bestämt sig för att stoppa in tävlingsklubborna i garderoben och ska börja jobba för Ping. Perfekt att avsluta med en prischeck på en bit över en halv miljon kronor som Knous delade 28:e plats på TPOC Scottsdale gav.

Shannon Tan. Blott 19-åriga Tan blev den första spelaren från Singapore att vinna på Ladies European Tour när hon i imponerande stil spelade hem Magical Kenya Ladies Open. Tan vann med fyra slags marginal och det lär inte ha varit den sista segern.

ANNONS

Varm: 

Dustin Johnson. Slutade femma i LIV-premiären i Mexiko och tog sedan hem segern i andra tävlingen för året i Las Vegas. Efteråt förklarade Johnson på sedvanligt lojt DJ-manér att han inte rörde klubborna under vinteruppehållet och tävlingen i Mexiko var hans första riktiga slag under 2024.

ANNONS

Rikuya Hoshino. Japanen fick äntligen ta sin första seger på DP World Tour då han vann Qatar Championship. Hoshino har tidigare haft två andraplatser i Australien och 27-åringen berättade efteråt att han var duktigt nervös på sluthålen i Doha.

Sval:

Rory McIlroy. Spelade uselt på Pebble Beach och verkar dessutom ha lite jobbigt med vad han ska tycka om olika saker. Från att ha varit helt mot att LIV-spelare ska få spela Ryder Cup och att de inte ska kunna komma tillbaks till PGA Tour och DP World Tour, till att plötsligt tillåta allt och alla att komma tillbaks utan konsekvenser. Det är självfallet tillåtet, och i många fall bra, att kunna ändra sig men i fallet med McIlroy känns det högst oväntat, man får underliga vibes, och han har dessutom fått mothugg från kollegorna i USA där såväl Jordan Spieth, Justin Thomas och världsettan Scottie Scheffler förklarat att de inte alls håller med nordirländaren.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-12
TournyttDustin JohnsonJim KnousNick TaylorRikuya HoshinoRory McIlroyShannon TanTournyttTourTempenTPC ScottsdaleWM Phoenix Open
Rulla till toppen