Royal St Georges skulle vara spelplats för The Open 2020. Men pandemin gjorde att de valde att skjuta upp majorn. Foto: Getty images

The Open

R&A uppdaterar kvalifikationerna för The Open 2021

Nya kvalregler för The Open är satta. De som redan kvalat in får behålla sin plats. Men 50 platser är fortfarande i potten.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-21 Uppdaterad 2020-12-21

De 106 spelarna som kvalade in till årets upplaga, som aldrig spelades på grund av covid-19, kommer fortfarande ha sin startplats på Royal St Georges. Tävlingen spelas 15–18 juli och de redan kvalificerade spelarna kommer få sällskap av spelare som tillhör speciella kategorier enligt R&A.

De nya adderingarna till kommande års upplaga av The Open innebär . . .

. . . att världens 50 högst rankade spelare får en plats, även de som ännu inte har en plats till och med 23 maj.

. . . att de fem högst rankade spelarna av de 20 högst rankade på FedEx Cup som inte redan har en plats i tävlingen får spela The Open.

. . . att minst åtta platser finns att spela om via regional kvalificering som kommer att ske i juni nästa sommar.

Det här innebär att R&A slopar sin Open Qualifying Series som ger startplatser i tävlingen genom segrar i vissa tävlingar över hela världen.
– Vi tycker det är viktigt att hedra alla de som kvalade in till The Open redan för årets upplaga och vi är i en unik situation på så sätt.
– I ljuset av de här exceptionella omständigheterna har vi varsamt sätt över våra undantagskategorier och gjort förändringar så att spelarna kan intjäna en plats till majorn från resultaten man dels gjorde 2020 och men också 2021 samtidigt som man får kvala in via tävlingar, säger Jonnie Cole-Hamilton, verkställande tävlingschef inom R&A.

Klara för majortävlingen är tre svenskar. Marcus Kinhult, Alex Norén och Henrik Stenson.


Text: Jesper Johansson • 2020-12-21
TournyttAlex NorénHenrik StensonMarcus KinhultRoyal St George'sThe OpenTournytt
Scroll to Top