Pernilla Lindberg går inte ut med sina egna förväntningar. Men om allt går som det ska kan hon vara med om titeln. Foto: Getty images

US Women's Open

Lindberg: ”Kan vara med och hävda mig”

Pernilla Lindberg har tagit sig till Houston för att spela veckans major. Och om allt stämmer är hon säker på att hon kan vara med i en toppstrid. Hon har ju bevisat det förr...

Text: Jesper Johansson • 2020-12-09

Pernilla Lindberg gör i veckan sitt åttonde US Open. Hon har vunnit en major och hon har varit femma i veckans major. Svenskan är väl medveten om att hon har en chans i veckans tävling. Men fokus är som vanligt inte på resultatet, i alla fall inte utåt sätt.
– Jag vill inte säga vad jag har för förväntningar. Det brukar inte hjälpa mig. Gör jag rätt saker och får ut det jag vill kan jag absolut ha en bra placering men mer än så tänker jag inte på det, säger hon till Svensk Golf.
– Men det här är elfte året på touren och jag deltar i mitt åttonde US Open. Jag är en majorvinnare som vunnit mot det starkaste startfältet som finns. Så jag vet att jag kan vara med och hävda mig så länge jag spelar på det sätt jag kan.

Alltid så klok. Alltid så förnuftig. Pernilla Lindberg är vid det här laget full av rutin. Men bara för att hon vet hur hon vill ha det är en förändring inte omöjlig att göra, se bara på hennes förberedelser. I vanliga fall brukar hon inte spela in sig på en majorbana innan själva majorveckan. Det skapar onödig press med de extra förberedelserna, menar hon. Men veckans major är inte som alla andra. De första två varven av veckans US Womens Open spelas nämligen på två olika banor. Detta gör att stora förberedelser ska göras för att spelarna ska ha koll på vad som väntar. Därför gjorde Lindberg ett undantag och reste till Champions Golf Club innan tävlingen i Dallas. Med stora mängder regn blev det inget spel men båda banorna har hon i alla fall vandrat, för att få en känsla av vad som väntar. Nu har hon spelat in sig på utmaningen och förhoppningen nu, med sin tränare på plats, är att spelet ska klaffa. För det finns där. Det vet hon.
– Det känns som spelet är nära. Förra veckan slog jag drivern bra i två dagar och sen slog jag järnslagen bra de andra dagarna. Jag puttade dåligt första dagen sen började jag putta bättre. Så de olika bitarna finns där men de ville inte klaffa tillsammans. På ett sätt är väl det positivt. Det känns inte som spelet är så långt borta och vi har gjort ett bra jobb hittills i veckan. Vi fortsätter att finslipa.
– Spelet finns där och det känns som att vi sedan vi återupptog spelet i juli har höjt lägstanivån. Jag har inte missat en cut sedan dess, säger Lindberg.

Hur skiljer sig de två banorna åt?
– Förhållandena är väldigt lika om man ser till greenhastigheten och sanden i bunkrarna. Men den ena, Jackrabbit, har mindre greener. Eller ja, den har väl normalstora greener. Cypress däremot, som vi spelar tre varv den här veckan, har betydligt större greener.
– Det gäller att vara vass med de längre klubborna.

Pernilla Lindberg spelar de första två varven tillsammans med Brittany Lang och Esther Henseleit.

Så sänds veckans major


Text: Jesper Johansson • 2020-12-09
TournyttPernilla LindbergTournyttUS Women's Open
Scroll to Top