Philip Eriksson slog till med en rond utöver det vanliga i helgen... Foto: Getty images

Wow!

Svenska proffsets drömrond: 56 (!) slag

Philip Eriksson har sedan februari varit hemma i Sverige och tränat. Nu syns resultatet...

Text: Jesper Johansson • 2020-06-08

Det var i slutet av april som Henric Sturehed lyckades med något otroligt få golfare gjort.
Han gick 18 hål på 59 slag.

Nu har ett annat svenskt proffs blivit en del av samma sub-60-klubb. Philip Eriksson, som till vardags spelar på Sunshine Tour och Challenge Tour, lyckades dock skala av ytterligare tre (!) slag.

Under söndagen spelade Eriksson på Bredareds Golfklubb i Västergötland och det blev en rond på totalt 56 slag, 13 under par.
– Det var en helt vanlig dag. Jag skulle ut och spela en bästboll/sämstboll vid 09.30. Jag hade ingen uppvärmning utan drack en snabb kopp kaffe och gjorde sedan birdie på de första tre hålen, säger Eriksson till Svensk Golf.

Helt vanlig dag…

Bredareds Golfklubb har par 69 och är inte speciellt lång. Så förutsättningarna för en låg score är goda för ett proffs. Men 56 slag är förstås enastående – oavsett vilken bana du spelar på. Philip Eriksson har gott om längd i slagen, det ledde till många bra chanser.
– Det långa spelet var riktigt bra. Jag hade många eaglechanser och korta birdieputtar. Jag satte några längre men framför allt alla puttar som var lite kortare. Totalt slog jag 25 puttar, vilket inte är extremt lågt – men att ändå gå 13 under par är sjukt coolt.

Åtta under par sista nio…

Hur har din vardag sett ut sedan coronautbrottet?
– Jag har tränat stenhårt sedan jag kom till Sverige i slutet på februari. Mycket golf och väldigt mycket gym. Det är den största skillnaden mot min träning innan. Jag har även haft mer fokus på grunderna i svignen. När tävlingarna är nära så fokuserar jag inte lika mycket på bra teknik. Men utan tävlingar kan man jobba på lite ”större” grejer i svingen. Det är väl det som varit bra med coronaviruset, om man ska försöka hitta något positivt med den här pandemin…

Formen verkar ju onekligen vara där, hur tävlingssugen är du?
– Det är jag varje dag. Som tur är brukar jag vara bra på att tävla hela dagarna mot alla mina vänner och familjen – oavsett om det är sällskapsspel, frisbeegolf eller vanlig golf.

56 slag innebar att Philip Eriksson gick runt på 41 poäng på Bredareds Golfklubb. Dåligt betalt, kan tyckas. Men handicap +5,7 är förstås inte helt lätt att underhålla.
–  Jag vann matchen, säger Philip Eriksson som sedan berättar hur mycket han slog sitt egna rekord med under söndagen:
– Jag har gått på 61 slag innan, så det här var ju fem slag bättre. Det känns verkligen helt sjukt med -13.

LÄS MER: ”Man lär sig inte lika mycket i norra Danmark som när man reser till Zimbabwe”


Text: Jesper Johansson • 2020-06-08
TournyttChallenge TourPhilip ErikssonSunshine TourTournytt
Scroll to Top