Annons
Partnerartikel

Klubben som vände trenden: ”Otroligt stolta!”

Surahammars Golfklubb har de senaste åren gått från oroväckande siffror till att bli en attraktiv plats med fullbokat starttidschema och helger med fullbokade ställplatser.

Text: Surahammars GK • 2021-05-24 Uppdaterad 2021-05-26

2018 var ett tufft år för många av Sveriges golfklubbar. Surahammars Golfklubb var inget undantag. Den extremt torra sommaren och kraftig isbränna gjorde att banans greener inte överlevde och skicket på banan höll inte måttet. Medlemsflykt och få greenfeebokningar blev resultatet. 2019 var vändpunkten då klubben hittade framgångsfaktorer som bäddade för kapacitetshöjning på klubben, lägligt inför den golf-boom vi fått se på grund av covid-19. Den yngre generationen hittade ut till klubben.

Med stort engagemang, hårt arbete av både personal och medlemmar har klubben nu hittat tillbaka och arbetet tillsammans har skapat stor sammanhållning och stolthet. Medlemmarna hittar tillbaka.
– Vi är klubben som vände trenden, nya medlemsansökningar kommer varje dag, säger Surahammars klubbchef, Maria Pennerborn.
– Vi har allt, 13 minuter från Västerås intill Riksväg 66.

Surahammars Golfklubb firade 30 år 2020. Banan ritades av Sune Linde och uppmuntrar den långtslående att ta risker. För den som slår lite kortare finns det gott om utslagsplatser och under året kommer ytterligare två avstånd att finnas tillgängliga vilket gör att du som besökare har hela sex olika längder på banan att välja bland. Banan är av skogs- och parkkaraktär med en del utmanande hål intill Mossfallets vattendrag vilket skapar drama.
– Att vara en attraktiv golfbana för alla golfare är väldigt viktigt för oss. Varje golfare ska känna sig attraherad av vår banas utmaningar. Hål 4 är bländande vacker under hösten, där färgerna från skogen speglar sig i vattnet som går längs hålet från tee till green. Du tröttnar aldrig på denna bana och medlemmarna är otroligt stolta över banans karaktär.

Men Surahammars Golfklubb är så mycket mer än en golfbana. Klubben är en plats för alla former av aktivitet. Här finns – utöver golfen – footgolf, träningsområde, padelbanor och mountainbike-slingor. Dessutom finns här fantastisk mat och en välsorterad shop.
– Vi har också fina ställplatser i centrum av anläggningen som är fullbokade under helgerna, så det gäller att vara ute i god tid med sin bokning. Vårt träningsområde är unikt och vi har en korthålsbana som är gratis för alla. Den utnyttjas ofta av våra campinggäster som spelar lite extra i solnedgången.

Berätta vad som sticker ut på er klubb!
– Vår välkomnande gästvänliga anda där det hjärtliga klimatet får gäster och medlemmar att trivas och vilja stanna kvar och återkomma till år efter år.
Vi har också en otrolig högt rankad bana när det kommer till layouten, och vi är otroligt stolta över hur vi presenterar den.
– Vår pärla är ett måste för golfentusiasten, säger Pennerborn.

Läs mer om Surahammars Golfklubb


Text: Surahammars GK • 2021-05-24
PartnerGolfsverigeSurahammars GKSvenska golfbanorVeckans bana – Sponsrad
Rulla till toppen