Ingelsta Golf. Foto: Svensk Golf

Nyheter

Stadium vill bygga lager på sin egen golfbana

Ingelsta Golf i Norrköping riskerar att ätas upp av lagerlokaler och trafikleder.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-06

Stadium planerar att utöka sin lagerverksamhet i Norrköping vid E4:an. Det kan i framtiden betyda att närliggande golfbanan Ingelsta Golf påverkas, rapporterar Norrköpings Tidningar. 

Redan idag har Stadium en stor lagerlokal alldeles invid 12-hålsbanan. Ingelsta Golf öppnade år 2000 och har gjort sig känd för att ha sylvassa greener med Penn A-4-gräs. Stadium vill på sikt koncentrera all sin lagerverksamhet på samma ställe men den första etappen kommer inte påverka golfbanan. 

– Vi får se. Den första delen av äventyrar inte golfbanan. Men vi vet inte om den ens ska vara kvar i framtiden. Om Ostlänken byggs blir det inte mycket kvar av banorna. I dag är det brist på lagerytor i Norrköping och för oss är det viktigare att få till bra lagerytor än att golfbanan finns kvar, säger Stadiums vd Karl Eklöf. 

Äger golfklubben

Ingelsta Golfklubb är ett aktiebolag som ägs av moderbolaget Ulf och Bo Eklöf Invest AB, alltså Stadiumgrundarna. 

Exakt när lagerbyggnader och vägar börjar tränga in på golfbanan är oklart men Stadium vill börja bygga så fort det finns detaljplaner. De nya lagren skulle generera arbetstillfällen i Norrköping, menar företaget.

– Vi skulle vilja ha ett nytt lager igång under slutet av 2023 eller i början av 2024. Det betyder att vi skulle vilja börja bygga under nästa år. Det är svårt att säga i dag hur många det kan röra sig om, men en uppskattning är mellan 100 och 200 jobb på sikt, säger Karl Eklöf till Norrköpings Tidningar. Text: Olof Åsgård • 2021-10-06
NyheterGolfsverigeIngelsta GKNyheterStadium
Scroll to Top