5de45b2c289a9

Artiklar

Golfanläggningen har Sveriges sydligaste konstsnöspår

Golfarenan i Halmstad har Sveriges sydligaste konstsnöspår vilket gör att de har många gäster från hela södra Sverige. Nu har de öppnat för alla skidentusiaster.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-11

Halmstad Golfarena har av Svensk Golf blivit utsedd till Sveriges bästa träningsanläggning. En 1 700 kvadratmeter stor chippinggreen och en 1 300 kvadratmeter stor puttinggreen är bara två av flera utmärkta delar på deras träningsanläggning.

Men det är inte bara golf som kan tränas på anläggningen.

När det är tillräckligt kallt bygger de Sveriges sydligaste konstsnöspår för skidåkning.

Och nu, efter veckans snöfall, är spåret öppet.

– Ja, vi har sommargreener och skidspår öppet samtidigt nästa vecka. Det finns ett genuint skidintresse här i Halland och vi har många besökare, säger Martin Siljegård, vd på Golfarenan.

“Fler besökare här en bra skiddag än när det är som mest golfare” 

Efter tre varma vintrar i rad hoppas nu Siljegård att det tidiga snöfallet är en indikation på vad som väntar de kommande månaderna.

De senaste säsongerna har anläggningen haft mellan 30 och 50 dagar med ett öppet skidspår – vilket de hoppas ska bli fler.

– När det är vinter och kallt har vi fler besökare här en bra skiddag än när det är som mest golfare. Som mest har vi sålt ungefär 500 dagskort till skidspåret, säger Martin Siljegård.

 

Golfanläggningen har Sveriges sydligaste konstsnöspår
Återöppning av banan förväntas ske på söndag eller måndag. //Foto: Halmstad Golfarena

“Dagsgäster från hela södra Sverige och Danmark”

Det stora intresset är inte så underligt.

Golfarenan är nämligen Sveriges sydligaste anläggning med konstsnö, och i Halland finns det gott om Vasaloppsåkare.

– Det är ett enormt intresse för skidåkning här nere. I och med att vi ligger där vi gör får vi dagsgäster från hela södra Sverige och Danmark.

Anläggningen, om är öppen året runt, kommer att ha en längdskidsmässa på söndag som de gör i samarbete med en skidbutik i Lund.

– Man kan köpa, handla och testa skidutrustning här på söndag. Och på grund av vädret kan man till och med provåka.

– Vi tjänar inga stora pengar på den här mässan men gör det snarare i marknadsföringssyfte. Vi vill visa vad vi har här på Golfarenan, säger Martin Siljegård.

 

Golfarenan i Halmstad är inte den enda anläggningen som öppnat skidspår. På Facebook skriver både Kungliga Drottningholms GK och Österåkers GK om att deras anläggningar preparerats för vintermotionärer.

Har din klubb gjort skidspår? Skriv i kommentarsfältet!


Text: Jesper Johansson • 2016-11-11
ArtiklarHalmstad GolfarenaNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top