The Masters – Preview Day 1

Tournytt

Stensons och Sunessons tävling en succé

78 lyckliga juniorer kommer att få delta i Henrik Stensons och Fanny Sunessons tävling i sommar. Men att få en plats blir tufft. Redan nu har långt över 200 anmälningar gjorts.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-21 Uppdaterad 2017-03-21

Förra veckan skrev svenskgolf.se/wp om Henrik Stensons och Fanny Sunessons juniortävling på Barsebäck i sommar. Tävlingen, där vinsten är en plats i den internationella tävlingen Friendship Cup – som arrangeras av Ernie Els och Nick Faldo, har plats för 78 juniorspelare.

24 timmar efter att anmälningen var öppen hade 156 tävlingssugna juniorer anmält sitt intresse. Under måndagen var antalet anmälningar uppe i 221 stycken.

Eftersom uttagningarna till tävlingen görs via rankingpoäng är det fortfarande inte omöjligt att få en plats, och träffa både Henrik Stenson och Fanny Sunesson.
– Jag ser fram emot att få träffa juniorerna och hoppas kunna bidra med ett tips eller två. Det känns bra att få ge tillbaka till svensk golf, och att få göra det med min gamla vapendragare och vän Fanny Sunesson gör det extra roligt, säger Stenson till Idrottens Affärer.

– Det är fantastiskt roligt att intresset för att spela tävlingen är så stort. Vi vill göra tävlingen till något extra. Jag trodde på ett bra intresse, men att det skulle vara så här stort, det trodde jag inte, säger Fanny Sunesson.

 

Stensons och Sunessons tävling en succé

Under tävlingen kommer också ett läger för handigolfare att äga rum. Henrik Stenson kommer själv att vara instruktör.
– Henrik Stenson Foundation har sedan länge stöttat handigolfen och Henrik Stenson Handicamp känns som en naturlig utveckling på det samarbetet. Det ska bli roligt att både få träffa och träna med handigolfare igen, säger han.

Aldrig tidigare har Svenska Golfförbundet haft så många anmälningar under så kort tid till en tävling. Juniorerna kommer att göra upp på Barsebäcks Masters Course mellan 6-8 juli.
Totalt är det 54 pojkar och 24 flickor som gör upp i den 54 hål långa slaggolftävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-21
TournyttBarsebäck G&CCHenrik StensonNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top