”Totalt hoppas vi samla in 10 miljoner kronor”

Operakällaren Foundation Trophy är ingen vanlig golftävling.

”Totalt hoppas vi samla in 10 miljoner kronor”
Steffo Törnquist och klubbchefen Maria Guslin hälsar deltagarna välkomna till Fågelbro. //Foto: CM Hellsten
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

WaterAid är en internationell organisation som arbetar med att skapa en bättre värld där fler människor har tillgång till rent vatten, hygien och toaletter.
Operakällaren Foundation Trophy är golftävlingen som bidrar till WaterAid.
– Totalt hoppas vi samla in 10 miljoner kronor eller mer. Pengarna går till specifika projekt för att bygga solcellsdrivna vattenbrunnar i Etiopien, säger Jonas Eklund på Operakällaren Foundation.

Operakällaren Foundation Trophy arrangerades på Fågelbro Golf & Country Club på Värmdö utanför Stockholm första måndagen i september. 

Dagen inleddes dock med ett seminarium på Operakällaren.
Steffo Törnquist var konferencier och bland de inbjudna paneldeltagarna fanns före detta utrikesministern Jan Eliasson (S) som även varit vice generalsekreterare i FN samt artisten Danny Saucedo som varit med Operakällaren Foundation på en resa till Etiopien.
– Det handlar om att rädda liv. Att skapa förutsättningar för fred, förutsättningar för barn, flickor att få rent vatten och därmed kunna gå i skolan. Det är så jäkla viktigt. Det kostar 200 spänn för en människa i Etiopien att få rent vatten. Att få ett värdigt liv, att i-n-t-e få dysenteri, säger Steffo Törnquist till Svenskgolf.se.

Golffantasten Steffo Törnquist fanns förstås med även på banan. Andra profiler som kom till start i Operakällaren Foundation Trophy var: Peter "Foppa" Forsberg, Patrik Järbyn, Stefano Catenacci, Kristin Kaspersen, Challe Berglund och Özz Nûyen.

Efter golftävlingen arrangerades en välgörenhetsaktion på Operakällaren där alla pengar går till Water Aid.

Har du spelat Fågelbro?
Ja
25
41
Nej