200 åskådare såg Noréns clinic

Alex Norén arrangerade en clinic på Visby GK.

200 åskådare såg Noréns clinic
Stort intresse på Visby GK när Alex Norén hade clinic. //Foto: Lina Svegsjö
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Visby GK ligger vackert vid vattnet ett par mil söder om ringmuren och 18-hålsbanan rankas som landets näst bästa enligt Golf Digest.
Anläggningen har även en niohålsslinga och där brukar Alex Norén, som har ett hus i närheten, träna inför stora tävlingar.

När han skulle spela The Open 2018 frågade han banpersonalen om de kunde preparera banan som inför en major.
Det gjorde Visby GK som 2019 infört en ny tävlingsserie inför varje herrmajor där deltagarna får spela niohålaren när den vässats ordentligt.

Alex Norén är på Gotland och förbereder sig inför ET-tävlingen Scandinavian Invitational på Hills utanför Göteborg.
Han passade på att arrangera en clinic på Visby GK som lockade 200 åskådare.
– Det var första gången och det var på Alex initiativ. Han ville göra det för klubben för att vi ställer upp och fixar banan/träningsområdena som han vill ha det när han tränar, säger Visby GK:s vd Petter Lindblad till Svenskgolf.se. 

Foto: Lina Svegsjö

Vad fick publiken se?
– Alex visade bland annat upp olika sätt att slå en driver och järnfyra. Han lekte också mycket med 60-graders wedgen och satte upp den vid pinnen från backtee på ettan. Han visade mycket bunkerslag och hur vi amatörer vanligtvis slår och skillnaden när han slår. Då hördes mycket sus i publiken. Alex körde även lite chippar och svarade på många frågor från publiken. Det blev en riktig höjdarkväll och alla var nöjda.


Har du spelat Visby GK?
Ja
39
32
Nej