Duellen: Callaway Epic vs Ping G400

Mer förlåtande än någonsin, ungefär så beskriver Callaway och Ping sina nya järnklubbor. Vi ställde dem mot varandra.

Duellen: Callaway Epic vs Ping G400

UTSEENDE

Callaway: Stilrent klubbhuvud som är något mer kompakt än Ping G400, framförallt märks det på bladlängden. Den silverkromade finishen är snygg och när du adresserar klubban blir du förvånad över hur smäcker den ser ut, sett till hur mycket massa och förlåtande egenskaper som gömmer sig bakom slagytan.
Betyg: 9. 

Ping: Pings järnklubbor är ofta vattendelare när det kommer till utseendet. Jämfört med Epic är det en mattare kromfinish på huvudet, vilket faller vissa i smaken. Att klubbhuvudet på G400 är märkbart stort drar ner utseendebetyget för en del, även om det samtidigt ingjuter gott om förtroende i adresseringen.
Betyg: 7. 

 

TRÄFFKÄNSLA

Callaway: Ganska högt ljud i träffen, vilket inte är ovanligt i ihåliga järnklubbor av den här typen. Samtidigt är träffkänslan påtagligt likadan oavsett var på slagytan du träffar bollen. Å ena sidan blir det inte särskilt exakt respons på grund av det, å andra sidan bidrar det till att klubban upplevs enormt lättspelad.
Betyg: 7.

Ping: Det långa huvudet gör det enklare att missa ut mot tån eller hälen jämfört med Epic. Den något bredare sulan är också snäll för den som har en tendens att gräva ner klubban i marken i träffen. Ljudmässigt inte lika mycket "pistolskott" som Epic, men fortfarande i den hårdare delen av ljudskalan.
Betyg: 7. 

FÖRLÅTANDE:

Callaway: Det är påtagligt hur det i stort sett inte spelar någon roll var på bladet du träffar, bollen sticker iväg med bra fart hela tiden. Det känns mer som att du slår med små hybrider än järnklubbor.
Betyg: 10.

Ping: Som nämnts ovan är bladet stort och sulan bred, vilket är mycket hjälpsamt. Upplevs "snällare" än Epic-järnen i sidled, dock inte på längden där du förlorar någon meter mer på dåliga träffar.
Betyg: 9.


KÖPSUG:

Callaway: 18 000 kronor för sex klubbor (!). Förstås en prislapp som lär avskräcka många. Men känslan är ändå att du får mycket klubba för pengarna, för mer längd och förlåtande egenskaper än så här är rimligen svårt att utvinna ur en modern järnklubba.
Betyg: 5.

Ping: På ett sätt är känslan att vi har sett de här järnen från Ping förut. Inte samma "nyhetskänsla" som hos Epic-järnen. Däremot är det uppenbart att Ping verkligen hittat en kompetent klubba för den här målgruppen spelare. Dessutom med en i konkurrensen attraktiv prislapp.
Betyg: 9.

TOTALT:

Callaway: För den som har råd och letar efter snällast möjliga klubba är det här en het kandidat.
Betyg: 31.
 

Ping: G400 bygger vidare på ett beprövat koncept. Värd att titta närmare på för den som söker lättspelade järn.
Betyg: 32.

Jag behöver nya järnklubbor!
Ja
51
40
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!