Ping

Senaste nyheterna från golfklubb- och klädtillverkaren Ping

Ping är ett av världens kändaste golfmärken. Fokus ligger på golfklubbor – drivers, fairwaywoods, hybrider, järnklubbor, wedgar och självklart hjärtebarnet putters. På senare år har företaget även börjat satsa mer på golfkläder, både för damer och herrar.

Om Ping

Ping grundades 1959 av Karsten Solheim (1911­–2000), som sedermera kom att starta Solheim Cup. Allt började med att han tillverkade putters i sitt garage, företaget växte snabbt och är i dag en av de största aktörerna på golfmarknaden. Företaget är baserat i Phoenix, Arizona, och ligger bakom flera succéer som puttern Anser, järnklubborna Eye2 och metalwoodsserien G, där senaste modellerna heter G425. Solheims putters har använts vid tusentals toursegrar och efter varje tourseger tillverkas en guldpläterad version som låses in i Pings guldvalv i Phoenix. I dag (2022) är det barnbarnet John K Solheim, som är vd.
Genom åren har flera storstjärnor spelat med Ping-klubbor eller putters, bland nutida spelare återfinns Pernilla Lindberg, Brooke Henderson, Viktor Hovland, Louis Oosthuizen,  Bubba Watson och Lee Westwood.

Scroll to Top