Invigning, lokala idrottsprofiler och hickorygolf

Golfens Dag den 20 maj är till för att ta tillvara på det golfintresse som finns i Sverige, och dessutom locka icke–golfare till idrotten.

Invigning, lokala idrottsprofiler och hickorygolf
Mora GK ser fram emot Golfens dag och det fina vårvädret. //Foto: Mora GK/Fredrik Vestin

Mora GK är en av alla golfklubbar som valt att engagera sig under Golfens dag nu på lördag den 20 maj. Detta är stor satsning där cirka 300 golfklubbar runt om i Sverige valt att engagera sig på ett eller annat sätt. Syftet med dagen är att behålla det stora golfintresset, men samtidigt locka nya golfspelare till idrotten.

 

Solig sommardag på Mora GK. //Foto: Mora GK

Mora GK har ett fullspäckat schema från klockan 10.00 till 15.00, med många aktiviteter som passar golfare som icke–golfare i alla åldrar.
– Under dagen kommer klubbens pro ha introduktionsgolf där man berättar lite om golf. Det kommer att bli en chipptävling och puttävling mot klubbens juniorer. Banpersonalen kommer ställa ut sina maskiner och berätta om till exempel skötsel av en bana – inte minst ur en miljösynpunkt.  Vår ordförande kommer hålla ett föredrag om klubben, dess historia och framtidsplaner. Det kommer också vara en hickoryuppvisning och det kommer dessutom bjudas på korv och dricka under dagen, säger Richard Palmgren, som jobbar på klubben..

 

Fin vy från Mora GK. //Foto: Mora GK

Dagen inleds med en av de större aktiviteterna då klubbens nya Footgolfbana invigs, vilket är den gamla korthålsbanan som byggts om.
– Den största aktiviteten under dagen sker klockan 10, då vi inviger vår nya Footgolfbana. Där kommer det vara en liten invigningsmatch mellan lokala idrottsprofiler från de stora klubbarna som Mora IK, Kais Mora, IFK Mora och ett lag från själva kommunen.

Det verkar dessutom som att vädret kommer bli lovande, vilket förhoppningsvis bidrar till att golfare som icke–golfare tar sig ut till golfbanan och njuter av vårvädret, och dessutom testar på golf som idrott.
– Det verkar som att det ska bli över 20 grader till helgen och håller det i sig så hoppas vi på att det ska komma mellan 60–100 icke–golfare. Vi vet också att våra medlemmar kommer hjälpa till under dagen. Det kan man också se på tidsbokningen på banan då väldigt få tider är uppbokade, säger Palmgren.

Jag kommer på Golfens Dag!
Ja
6
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!