5de4683bdefd6

Artiklar

Här är Pings nya toppjärn

Pings nya bladklubbor ska vara mer förlåtande än deras tidigare S55-modell. Samtidigt ska det vara lättare än någonsin att forma slagen som man vill ha dem.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-03 Uppdaterad 2016-08-03

Ping iBlade är de nya järnklubborna som ska vara Pings mest förlåtande, och lättmanövrerade, bladklubba hittills, enligt tillverkaren.

Klubbornas träffyta är tunnare än tidigare och är gjord av 431-stål. Det nya stålet är också starkare och ger mer trampolineffekt än det 17-4-stålet som Ping S55 var gjord av. Samtidigt har klubban gjorts för att ge en mjukare känsla vid bollträffen. Fyra gram har adderats på klubbans tå för att öka klubbans MOI-värde.

Dessutom är klubban lättare att manövrera. På klubborna järn-3 till järn-6 har man lagt till två grader bounce, och en grad har adderats till järn-7:an. Det ska göra att klubban lättare glider under bollen. Man har förlängt järn-3 till järn-9 samtidigt som man gjort järn-3 och 4 lite mer strongloftade, och lite svagare loft på järn-6 till järn-9, för att göra avstånden mellan klubborna jämna.

Redan nu används klubborna av flera proffs, bland annat Louis Oosthuisen, Miguel Angel Jimenez, Daniel Summerhays och Andrew Landry.

Järnen kommer at finna i butik från och med 11 augusti och kommer kosta cirka 10 700 kronor för sju klubbor med stålskaft.


Text: Jesper Johansson • 2016-08-03
ArtiklarJärnPingUtrustning
Rulla till toppen