Som en Blixt från klar himmel

Som en Blixt från klar himmel

Jonas har hittat känslan

Efter första dagens 77:a på Torrey Pines hade nog alla, inklusive Jonas Blixt själv, räknat bort segerchanserna i Farmers Insurance Open. Två ronder senare är svensken sju under totalt och i allra högsta grad med i segerstriden från sin delade sjundeplats.

– Första dagen var inte bra men vi tränade lite och kom fram till att jag stod lite för långt från bollen. Många slag gick vänster och mina drives gick högt och höger. Jag flyttade mig någon centimeter närmare bollen, fick händerna något närmare kroppen, och nu känns det betydligt bättre, berättade Blixt efter sin andra raka 66:a.

Scorekortet innehöll sju birdies och en bogey på Blixts näst sista hål, banans åttonde, och svensken är förväntansfull inför 2016.

– Fjolåret var en besvikelse och jag har tränat hårt i vinter för att slippa uppleva ett sånt år till. Det känns som att bitarna är på väg att falla på plats.

Han har dessutom svenskt sällskap på sjundeplatsen. Freddie Jacobson kämpade lite i motvind tredje dagen men fick sen utdelning för mödan via en eagle på 15:e och en birdie på sista. Nu har han också häng på täten som består av Scott Brown och KJ Choi, båda nio under par.

Tredje svensken som klarade kvalgränsen, Henrik Norlander, är ett under totalt på en delad 41:a plats.

Dagens slag stod amerikanen Jason Gore för då hans spoon från 225 meter letade sig ner i koppen på sista hålet.

Se klippet nedanför.

Ställningen

 

Blixt är på rätt väg
Ja
64
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!