Som en Blixt från klar himmel

Som en Blixt från klar himmel

Jonas har hittat känslan

Efter första dagens 77:a på Torrey Pines hade nog alla, inklusive Jonas Blixt själv, räknat bort segerchanserna i Farmers Insurance Open. Två ronder senare är svensken sju under totalt och i allra högsta grad med i segerstriden från sin delade sjundeplats.

– Första dagen var inte bra men vi tränade lite och kom fram till att jag stod lite för långt från bollen. Många slag gick vänster och mina drives gick högt och höger. Jag flyttade mig någon centimeter närmare bollen, fick händerna något närmare kroppen, och nu känns det betydligt bättre, berättade Blixt efter sin andra raka 66:a.

Scorekortet innehöll sju birdies och en bogey på Blixts näst sista hål, banans åttonde, och svensken är förväntansfull inför 2016.

– Fjolåret var en besvikelse och jag har tränat hårt i vinter för att slippa uppleva ett sånt år till. Det känns som att bitarna är på väg att falla på plats.

Han har dessutom svenskt sällskap på sjundeplatsen. Freddie Jacobson kämpade lite i motvind tredje dagen men fick sen utdelning för mödan via en eagle på 15:e och en birdie på sista. Nu har han också häng på täten som består av Scott Brown och KJ Choi, båda nio under par.

Tredje svensken som klarade kvalgränsen, Henrik Norlander, är ett under totalt på en delad 41:a plats.

Dagens slag stod amerikanen Jason Gore för då hans spoon från 225 meter letade sig ner i koppen på sista hålet.

Se klippet nedanför.

Ställningen

 

Blixt är på rätt väg
Ja
64
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
  • Jimenez udda majorladdning
   Spanjoren Miguel Angel Jimenez var dagens man i Senior Open på Carnoustie. Hans 65:a tredje dagen ger en fyraslagsledning inför sista dagen.
  • Björk har tätkänning i Frankrike
   Formen håller i sig för Alexander Björk. Han är delad trea inför helgen i Frankrike.
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  • TV: Se svenskens drömslag
   I just det här läget var det svensk ledning i Senior Open.
  • Wessberg jagar seger i Skottland
   Den svenska kärlekssagan med Skottland fortsätter. Nu har Linda Wessberg skaffat sig bra segerläge inför avslutningen av Ladies Scottish Open.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.