Nu har Trump hamnat i ruffen hos skottarna

Skottarna vill bojkotta hans banor, hotell – och portförbjuda honom att komma in i Storbritannien!

Nu har Trump hamnat i ruffen hos skottarna
Donald Trump har än en gång hamnat i svårspelat läge hos skottarna. Här på den egna banan Trump International i Aberdeen. FOTO: Getty Images

– Denna trångsynte skrävlare fördöms med rätta världen över. Jag är övertygad att Skottland kommer att förkasta hans extrema retorik, säger Patrick Harvie, ledamot för de gröna i det skotska parlamentet.

Han har nu lämnat in en motion till parlamentet om en bojkott mot Trumps banor och hotell i Skottland, skriver CNN Money.

Patrick Harvey vill att Skottland bojkottar Trumps hotell och golfbanor.

Motgångarna i Skottland är en del av alla internationella reaktioner över Trumps uttalande i veckan att alla muslimer borde stoppas från att komma in i USA.

Båda de banor som Trump äger i Skottland är prestigefyllda: Den nybyggda Trump International Golf Links i Aberdeen ska arrangera Scottish Open 2017, 2019 och 2010. Den andra banan är legendariska Turnberry, som varit värd för British Open, senast 2009.

Harvey är inte ensam om att fördöma Trump. I onsdags återkallade ett skotsk universitet den hedersdoktor-titel som den amerikanske presidentkandidaten fick 2010. Och ett upprop som vänder Trumps antiinvandringskampanj mot honom själv och förespråkar att han vägras inresa i Storbritannien har på kort tid samlat nästan en halv miljon underskrifter. Man vill också plocka bort honom från listan över "Globascots", en lista med nästan 900 affärsmän och -kvinnor som hjälper till att marknadsföra Skottland.

Trumps relation till Skottland har länge varit konfliktfylld. Golfbanan i Aberdeen tillkom efter kraftiga strider med lokalbefolkningen och miljövänner. Skottarna har hittills stoppat hans planer på en vindkraftspark, och själv har Trump genomfört bojkotter mot den skotska whiskyn Glenfiddich.

Alla som sett den fantastiska filmen "Local Hero" vet att man ska hålla sig väl med skottar...

Jag hejar på skottarna i den här duellen!
Ja
302
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!