Yani Tseng bemästrade det nyckfulla vädret och vann i Phoenix Foto: Getty Images

Följa

Tseng vann efter tre avbrott

Två svenskor topp tio.Men åt "omöjliga" Yani Tseng gick inget att göra – taiwanesiskan vann sin 14:e LPGA-seger efter tre spelavbrott på grund av åska och stormar.– Hon är helt otrolig och verkar aldrig nervös eller pressad, sa spelpartnern Na Yeon Choi om Tseng.

Text: Martin Strömberg • 2012-03-19 Uppdaterad 2012-03-19

RR Donnelleys LPGA Founders

Datum: 15-18 mars

Bana: Wildfire GC, Phoenix, Arizona

Prissumma: 1 500 000 dollar

Regerande mästare: Stacy Lewis

Slutställning och prispengar

Världsranking

Relaterade texter:

Formtoppad Lindberg fyra

Sjödin i tätstriden

Carro hoppas på oväder

Det blev en ryckig och konstig avslutningsdag på Wildfire GC utanför Phoenix. Stormar och åska avslöste varandra och det var ruggigt och kallt i luften. Till slu stod kampen mellan Choi, japanskan Ai Miyazato och världsettan Yani Tseng. När Tseng lyckades tvåputta sista hålet från 18 meter var saken klar.

– Jag trodde inte att vi skulle hinna klart för det var så mörkt de sista hålen. Jag försökte bara ta nästa slag och fortsätta vara fokuserad, sa Tseng.

Hon gick sista varvet på 68 slag och vann med ett före Choi och Miyazato. Men hon medgav efteråt att vädret var jobbigt och att hon kände sig lite off inledningsvis.

– Jag spelade inget bra i början men försökte hålla tålamodet uppe och efter birdien på tionde kände jag att jag fick tillbaks känslan, sa Tseng till lpga.com.

Och Tsengs slutspurt hette duga. Fem under sista nio kunde de andra inte matcha och hon var självfallet mycket nöjd efteråt.

– Jag ät stolt över mig själv att jag orkade kämpa på i vädret och att jag lyckades hämta in trots att jag var tre slag efter.

Svenskorna avslutade också bra. Caroline Hedwall spelade upp sig varv för varv och hennes avslutande 70-varv lyfte henne till en delad sjätteplats.

Karin Sjödin tog sin bästa placering på flera år då hon delade tiondeplatsen efter 71 slag sista dagen.

Anna Nordqvist blev 22:a efter en avslutande 69:a och Maria Hjorth 32:a med 70 sista dagen.

Quesne överraskade i Marbella

Text: Martin Strömberg • 2012-03-19
FöljaNyheter
Scroll to Top