Fransosen Julien Quesne kysser bucklan efter segern i Open de Andalucia Foto: Getty Images

Följa

Quesne överraskade i Marbella

Fransmannen Julien Quesne avslutade i stil på Aloha.Han vann Open de Andalucia efter tangerat banrekord och blev den 400:e spelaren att vinna på Europatouren.– Klart bästa dagen i mitt liv, sa en överlycklig fransos efter sin imponerande avslutning.

Text: Martin Strömberg • 2012-03-18 Uppdaterad 2012-03-18

Open de Andalucia

Datum: 15-18 mars

Bana: Aloha GC

Regerande mästare: Paul Lawrie, Skottland

Förstapris: 166 660 euro

Scorer

Race to Dubai

Världsranking

Tidigare texter:

Stark inledning av Fasth

Minns ni den här killen?

Doldis leder i Marbella

TV-TIDER
Lördag 17 mars: 14.00-18.00 (Viasat Golf)
Söndag 18 mars: 14.00-18.00 (Viasat Golf)

Med fem hål kvar var Quesne med i matchen om segern men ett par slag efter. Fyra birdies sista fem varav en på det svåra 18:e kunde inga andra matcha. 31-åringen signerade sin 64:a och fick sitta och vänta någon timme innan segern var klar.

– Man vet aldrig när man har spelare som Manassero, Jimenez och Larrazabal. Dom spelade bra allihop och jag försökte bara göra mitt bästa och ta slag för slag, förklarade Quesne.

Fransmannen kom på 13:e plats på fjolårets Challengetour och har aldrig vunnit en prischeck i närheten av den på 166 600 euro han fick i Marbella. Han har dock vunnit två gånger på Challengetouren.

– Jag är väldigt glad, det här var snabbt för mig att vinna redan i år, sa han, förmodligen något förvånad själv.

På andraplats kom italienske Manassero, två slag bakom Quesne. Han var länge uppe i täten men kunde inte ta något på sluthålen.

Den inhemska sensationen Eduardo de la Riva höll i bra men en bogey på sista hålet tog honom från delad andra till ensam tredje plats.

Fransmannen Raphael Jacquelin ledde tidigt men han slog ett par dåliga drives sista nio och blev till sist delad femma.

Av svenskarna avslutade Fredrik Andersson Hed bäst med en 69:a som tog hallänningen upp till en delad 33:e plats tillsammans med bland andra Niclas Fasth (71) totalt tolv slag bakom Quesne.

Slaget bakom landade Joakim Lagergren (73) på delad 42:a medan Michael Jonzon gick på par (72) sista varvet för den slutlig delad 64:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2012-03-18
FöljaNyheter
Scroll to Top