Världsettan visade klassen och försvarade segern i Thailand Foto: Getty Images

Följa

Yani vann igen

Det blev den suveräna världsettan Yani Tseng som försvarade sin seger i Honda LPGA Thailand. Hon var till slut ett slag före Ai Miyazato och två slag före Jiyai Shin. Caroline Hedwall blev bästa svenska på tolfte plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19 Uppdaterad 2012-02-19

Honda LPGA Thailand

Bild 1115458

Speldatum: 16 – 19 februari
Bana: Siam Old Course, Chonburi
Prispengar: 1,5 miljoner dollar
Segrare: Yani Tseng

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Bra start av Anna
65 av Carro
Hedwall föll tillbaka

 

Hon började veckan med att gå ett över par den första rundan och var då långt efter ledarna. Men när allt var klart var allt som vanligt igen. Yani Tseng längst upp på prispallen. 66 sista dagen följde hennes två raka 65:or och nitton under par totalt. Det kunde ingen annan matcha.

Hon startade rundan ett slag efter Miyazato men med en eagle på första hålet och fem under par efter sju hål var hon snart uppe i ledningen. Men japanskan gav inte upp och till slut behövdes två raka birdies som avslutning för att Tseng skulle ta sin första seger för året. På det sista hålet satte japanskan press genom att slå upp sitt tredjeslag nära för en säker birdie. Men Tseng svarade med att nästan sänka sin wedge och kunde ta segern.

– Det var tävlingens slag för mig. Jag är så stolt att slå det slaget på arton för att vinna. Annars spelade jag bra idag, fick en bra start och intalade mig själv att försöka göra birdie på varje hål, sa hon till LPGA:s hemsida.

Hon har nu vunnit tretton gånger på LPGA och 33 gånger världen över. Och hon är bara 22 år.

Tvåa blev Miyazato och trea blev Jijay Shin. De tre var i en klass för sig. Fyra blev Amy Yang delade fyror blev Amanda Blumenherst, Jimin Kang, Shanshan Feng och Stacy Lewis.

Caroline Hedwall avslutade med 70 slag och blev för andra veckan i rad 12:a. Hon har med det fått en stabil start på sin första hela säsong på LPGA men det såg ut som det skulle kunna bli så mycket bättre efter hennes andra runda på 65 slag. 73-70 över helgen räckte inte till för att hänga på längst upp i resultatlistan.

Anna Nordqvist och Sophie Gustafson delade till slut artonde platsen. De följdes åt den senaste dagen med 70 slag vardera. Maria Hjorth blev till slut 44:a.

ET: Kruger vann i Indien
LET: Wright vann på Nya Zeeland
PGA: Bradley ikapp Phil

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19
FöljaNyheter
Scroll to Top