Lindsey Wright avslutade med birdie på det sista hålet för segern Foto: Getty Images

Följa

Wright vann på Nya Zeeland

Det blev som väntat en oviss avslutning I den jämna tävlingen. Men med en birdie på det allra sista hålet lyckades Lindsey Wright från Australien vinna med ett slag. Pernilla Lindberg blev bästa svenska på delad tolva. Linda Wessberg blev sjuttonde.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19 Uppdaterad 2012-02-19

ISPS Handa NZ Womens Open

 Bild 1115452

Speldatum: 17 – 19 februari
Bana: Pegasus Golf Club, Christchurch
Prispengar: 200,000 Euro
Segrare: Lindsey Wright

Startfält / Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Svenskduon tre slag efter
Lindberg fyra slag efter

Pernilla Lindberg avslutade med 69 slag och stannade på och fem under par sammanlagt. Det blev till slut fem slag efter vinnaren. Och det kunde ha varit bättre.

– Slog bollen bättre än vad jag gjort på länge men fick inte i några puttar alls på tre dagar. Om jag bara hade puttat hälften så bra den här veckan jämfört med vad jag gjort senaste tiden hade jag kunnat skjuta några väldigt bra scorer. Så det är självklart lite frustrerande men jag är glad att mitt långa spel var så mycket bättre, berättar Lindberg för Svensk Golf

Nu väntar närmast en veckas semester på Nya Zeeland innan nästa nästa tävling i Kina på damernas europatour för Bollnästjejen.  Ett slag sämre var Linda Wessberg som också avslutade med 69 slag på söndagen.

Wright vinnare

Det blev till slut Lindsey Wright från Australien som tog hem slutsegern. Wright var tidigt under rundan uppe i täten, men pressades av landsmanninan Jessica Speechley. Speechley spelade som i trans under första nio och vände sju under par. Men sedan tog det stopp och hon stannade nio under par.

Wright såg ut att ta greppet men en dubbel på det korta trettonde hålet gjorde att hon behövde en birdie på det sista hålet för att vinna. Och det gjorde hon. Wright spelar mest på LPGA och är väl mest känd för oss svenskar för att det var med henne som Anna Nordqvist tampades när Anna vann LPGA-mästerskapet för några år sedan.

Delad tvåa med Speechley blev Alison Walshe från USA. Och två slag efter på delad fjärde kom Stephanie Na från Australien och Lori Kane från Kanada. 14-åriga underbarnet Lydia Ko kunde aldrig utmana under sista dagen och slutade på sjuttonde plats.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19
FöljaNyheter
Rulla till toppen