Hål 15 på Lunds Akademiska. Efter ronden kan golfarna gå in i restaurangen och testa den nye krögarens mat. //Foto: Tommy Sjöholm
OS–medaljör till golfklubben
2000 och 2004 blev det OS–silver. 11 januari gör medaljören sin första arbetsdag på nya jobbet.
Det är Lunds Akademiska Golfklubb som inför säsongen 2016 presenterar en nyhet.
Efter att ha haft samma krögare de senaste fem åren har nu en av klubbens egna medlemmar tagit över köket.
Mikael von Schéele.
Han har en bakgrund på Grand Hotel i Lund, Kockska krogen i Malmö och Hosteleri De Clous i Frankrike.
Dessutom finns två OS–silver med Skånekulinar på meritlistan.
– I köket kommer Mikael främst ha sin son, Marcus, till hjälp som även han är fostrad i restaurangbranschen och kommer senast från Vendels Sandskogen i Ystad. Även Mikaels fru, Hjördis, med erfarenhet från KAOS i Stockholm, Johan P i Malmö och Grand Hotel i Lund kommer arbeta i verksamheten, säger Marcus Tegstam, vd på Lunds Akademiska GK, i ett pressmeddelande.
Klubbchefen är mycket nöjd med rekryteringen till restaurangen:
”Mottagit massor av förväntansfulla lyckönskningar”
– Sedan vi gjorde det officiellt har vi mottagit massor av förväntansfulla lyckönskningar eftersom familjen von Schéeles rykte är mycket fint inom restaurangvärlden. Från klubbens sida ser fram emot öppningen.
Under premiärdagen serveras Stekt fläsk med löksås.
Dagen rätt kostar 90 kronor.
Efter måltiden på Lunds Akademiska GK kan golfaren gå ut och upptäcka 18–hålsbanan.
Golfbanan som har seedningslopp till Vasaloppet
Fyra klubbar blir fem
Villastad på toppanläggningen
Golfsveriges märkligaste klubbhus rivs?
Det BLIR golf på Hussborg även nästa år!
Här är Hallsvenskan i golf
Text: CM Hellsten • 2016-01-11
Artiklar • Banor • Lunds Akademiska GK • Skåne • Svenska golfbanor