PING G Le3 landar i svenska butiker omgående.

Utrustning

Ny generation av PING:s damserie

G Le3 baseras på teknologin från årets hyllade G430-linje

Text: Svensk Golf • 2023-07-18 Uppdaterad 2023-07-18

Tredje generationen av PING:s renodlade damlinje är här. En uppdatering som till stor del utgår från teknologin i bolagets färska G430-serie, men varsamt överförts till klubbor som specifikt utformats för att ge damspelare mer höjd och längd. Modellerna har en utpräglad lättviktsdesign och använder genomgående PING:s grafitskaft ULT250 Lite och Ultra Lite.

– G Le3-serien erbjuder en komplett uppsättning av prestandaoptimerade och skräddarsydda klubbor som levererar ökad distans, oöverträffade förlåtande egenskaper och ett tilltalande ljud. Vid utvecklingen av serien gjorde vi även korrekt längdintervall till en hög prioritet för att hjälpa kvinnor att få bästa möjliga resultat från sin utrustning. Genom att besöka en auktoriserad PING-återförsäljare för att göra en utprovning kan man fastställa den optimala kombinationen och specifikationerna på setet, säger PINGs verkställande vice VD Stacey Pauwels, som ansvarar för utvecklingen av produkter som är specifikt framtagna för kvinnliga golfare.

Rent visuellt bottnar G Le-serien till denna gång i en ny färgkombination av marinblå, guld och silver, där varje klubba också pryds av PING:s exklusiva logotyp för damprodukter. 

G Le3-linjens driver (pris: 6 295 kr) kommer med ett 460 cc stort klubbhuvud i titan samt en smidd träffyta. Rent prestandamässigt har modellen optimerats för spelare med en svinghastighet på 80 mph eller lägre. Något som understryks genom klubbans lätta vikt och att huvudets tyngdpunkt placerats långt bak, mot hälen, för ökad hjälp med bollhastighet och höjd. 

Seriens fairwaywoods (3 995 kr) kommer med en smidd träffyta av maråldrat stål som utformats för ge både lägre samt jämnare spinntal, genom den tidigare använda Spinsistency-teknologin,  och därigenom mer längd. Dessa fairwaywoods kommer som 3, 5, 7 och 9. I likhet med drivern är klubbornas loft och lie justerbara genom Trajectory Tuning 2.0-hoseln. 


För att erbjuda en bättre längdintervall genom klubborna i setet utgår G Le3 från en järn/hybrid-kombination Järnklubborna (1995 kr per klubba) har en låg tyngdpunkt och specialdesignade lof samt volframvikter vid häl och tå. Både sving- och totalvikt är lättare än i tidigare generationer. Järnen finns i 6 till 9 samt i tre wedge-alternativ (PW, UW, SW). På järnklubbornas baksida hittar vi samma PurFlex-teknologin som i aktuella G430-järnen vilken understödjer mer flex i träffytan, samt också bidrar till en förbättrad träffkänsla.  Seriens SW bygger samma grunddesign som designattributen som EYE2-wedgen i uppdaterad form där den något mer traditionella huvudformer kombineras med maskinfrästa skåror.

Den sömlösa övergången mellan seriens hybrider och järn ska uppnås genom att öka skaftlängden på varje enskild hybrid med en kvarts tum. G Le3-hybriderna (3 295 kr) kommer som 4, 5, 6 och 7 och har likt linjens fairwaywoods en tunn träffyta av maråldrat stål som utformats för att ge lägre och jämnare spinntal. På ovansidan återfinns ett nydesignat siktmönster, där den mittersta punkten gjorts något större, för att spelaren enklare ska kunna linjera upp klubbhuvudet mot målet.

G Le3-serien avrundas med fyra puttermodeller. Samtliga huvuden kommer med ett tvådelat Pebax-inlägg med grunda skåror och fast baksida, för att stärka träffkänsla och längdkontroll. Det klassiska Anser-huvudet (3 495 kr) kompletteras av helt nya modellen Louise (uppkallad efter Louise Solheim) som är en midmallet-putter riktad mot spelare med en kraftigare båge i rörelsen. 

Fetch och Ketsch G är alternativen för de som föredrar större mallethuvuden. I sedvanlig ordning kommer Fetch-modellen (3 495 kr) med ett cirkelformat hål i bakpartiet som bollen enkelt kan plockas upp med. Ketsch G (4 895 kr) är seriens premiummodell där ett bearbetat 6061 aluminium-huvud sammanförts med en bottenplatta i rostfritt stål för ökad MOI och längdkontroll.


Text: Svensk Golf • 2023-07-18
UtrustningDriversFairwaywoodsG Le3HybriderJärnPingPuttersUtrustningWedgar
Scroll to Top