Anser 2D, Mundy och Tyne G är nya modeller i PINGs kollektion.

Stor putterlansering av PING

Hela tio modeller finns på menyn i nya putterkollektion inför säsongen 2023.

Text: Eric Franzén • 2022-09-13 Uppdaterad 2022-09-14

Bland dem hittar vi både helt nya tillskott ihop med uppdateringar av välkända favoriter, som setts över med nya multimaterial-lösningar och förfinad design. Något som exempelvis speglas i träffytorna, som utvecklats genom feedback från spelare i PING:s tourstall. Sju av modellerna kommer med frästa träffytor, som har en slät design eller grunda skåror.  Här kan vi räkna in tidlösa klassikern Anser, som begåvats med två tungsten-vikter i häl och tå för ökad MOI – som båda exponeras synligt på kanterna i den frästa träffytan. 

En Anser-variant är också en av de tre nya modeller som ingår i kollektionen. Anser 2D har utvecklats i samarbete med Tony Finau och kommer med ett huvud av matigare bladkaraktär där ett polymer-inlägg sammanförs med omgärdande frästa skåror på träffytan. Samma kombination av PEBAX-inlägg och frästa skåror återfinns också på nya mallet-modellen Tyne G, vars Fetch-inspirerade bakstycke innehåller en tydlig urgröpning som bollen kan plockas upp via. Även Mundy är en ny malletdesign som bygger på en rund grundkonstruktion i aluminum, som kombineras med en bottenplatta i rostfritt stål. Träffytan baseras här på ett PEBAX-inlägg ihop med grunda skåror.

– Det som är mest spännande med dessa nya PING-putters är hur olika varandra de är,” säger John K Solheim, PINGs VD och president och fortsätter: I stället för att applicera en gemensam teknologi över hela serien har våra ingenjörer haft en mer individuell approach och inarbetat beprövade innovationer och teknologier som passar varje enskilt putterhuvud för att öka prestandan hos våra mest populära modeller, samt en handfull nya utföranden. Till exempel så har några av modellerna en fräst träffyta för en fastare känsla, samtidigt som andra modeller har en insert vilket ger en mjukare känsla. Med våra bladmodeller, som inkluderar den Tony Finau-inspirerade Anser 2D-designen, har vi lagt stort fokus på att nå en hög MOI och skarp look genom att placera tungstenvikter vid tå och häl. Användandet av aluminium och rostfritt stål i de större mallet-modellerna har resulterat i att vi kunnat skapa några av våra mest förlåtande putters någonsin, med Tomcat 14 i spetsen. 

Samtliga modeller kostar 3 495 kr och landar hos svenska butiker den 29 september.   


Text: Eric Franzén • 2022-09-13
UtrustningPingPutters
Rulla till toppen