Snart finns tredje generationen av TaylorMades mångsidiga Hi-Toe-serie ute i butik // Foto: TaylorMade

Tredje generationen av TaylorMades mångsidiga wedgeserie har anlänt

Vill uppnå en mer centrerad tyngdpunkt i huvudet.

Text: Svensk Golf • 2022-08-10 Uppdaterad 2022-08-10

Mångsidighet fortsätter att vara nyckelordet när TaylorMade lanserar den tredje generation av sina Hi-Toe-wedgar. Ambitionen är kort och gott att skapa en wedge som möjliggör olika typer av slag från olika typer av underlag. Något som speglas i den 26 millimeter breda sulan som kommer en välvd utformning där den effektiva graden av bounce kan påverkas genom hur mycket huvudet öppnas eller stängs.

Ingenjörsteamet har också arbetat med att uppnå en mer centrerad tyngdpunkt i huvudet. Under TaylorMades egna tester och förstudier visade det sig att 66 procent av de medverkande golfarna träffade ut mot tån med sina wedgeslag, vilket man parerar med baksidans progressiva cavitydesign.Där återfinns också en viktplatta bakom tån som ska främja en aningen lägre utgångsvinkel, vilket ger många spelare en bättre längdkontroll.

Den opläterade träffytan har också försetts med samma upphöjda microbalkar som användes mellan skårorna på TaylorMades MG3-wedgar för att generera mer spinn under kortare slag. I denna generation av Hi-Toe har hela träffytan, inklusive den utdragna delen vid tån, utrustats med heltäckande frästa skåror på huvudena som har 60 till 54 grader i loft.

Hi-Toe 3 landar i butik den nionde september med ett pris på 1 899 kr.

Standardskaft är KBS Hi-Rev 2.0 (115 gram) vilket kommer med ett Lamkin Crossline 360-grepp.

Grader: 50, 52, 54, 56, 58 och 60.
58 och 60 grader finns även att tillgå i versioner med högre samt lägre bounce. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-08-10
UtrustningTaylorMadeUtrustningWedgar
Rulla till toppen