Bild från lagerlokal där ett av tillslagen genomfördes.

Tiotusentals förfalskade klubbor konfiskerade

Omfattande tillslag genomförda i kinesiska storstäder.

Text: Axel Bridal • 2021-10-25 Uppdaterad 2021-10-25

U.S Golf Manufacturers Anti-Counterfeiting Group är en organisation där de största utrustningstillverkarna samverkar för att stoppa handeln med förfalskade kopior av golfklubbor. I nära samarbete med polisen i Shanghai genomfördes nyligen en stor operation med räder i sex olika kinesiska storstäder – där syftet var att slå till mot fabriker och lagerlokaler som hanterar förfalskad golfutrustning.  

Vid tillslagen konfiskerades totalt mer än 20 000 tusen klubbor, skaft, grepp, bagar, headcovers och annan utrustning tillsammans med 51 000 förfalskade logotyper, från varumärken som Titleist, Scotty Cameron, Callaway, Taylormade, Ping, XXIO.

Sedan dessa riktade insatser inleddes i mitten av 2000-talet har över två miljoner förfalskade golfprodukter tagits i beslag. Callaways juridiske representant Daryl Rocco ser allvarligt på problemet.

– I och med att golfen växer, tar förfalskare till drastiska medel för att lura folket och hotar sportens integritet. Insatserna av The Golf Group ökar ständigt, och vi är glada för att de kinesiska myndigheterna delar budskapet om att bygga och sälja falsk golfutrustning är oacceptabelt, kommenterar Daryl Rocco i ett pressmeddelande från U.S Golf Manufacturers Anti-Counterfeiting Group.


Text: Axel Bridal • 2021-10-25
UtrustningCallawayPingScotty CameronTaylorMadeTitleistUtrustningXXIO
Rulla till toppen