Webb Simpson är en av de kortast slående spelarna på touren. Han vill inte att utrustningen ska förändras för kortare slag. Istället vill han se banor byggas om. Foto: Getty images

Utrustning

Webb Simpson om begränsad längd: ”Utrustningen inte problemet”

USGA och R&A vill göra om reglerna för utrustning, för att begränsa slaglängden. Webb Simpson vill se en annan lösning på problemet.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-03 Uppdaterad 2021-02-03

Webb Simpson är en av de proffs som inte slår speciellt långt i jämförelse med sina kollegor. Trots det vill han inte att utrustningen ska göras om så att bollen slås kortare. Bara timmar efter att USGA och R&A meddelat att de arbetar på att genomföra förändringar för att proffsen ska slå kortare intervjuades Simpson i samband med veckans tävling.

Bland förslagen som organisationerna tagit fram skulle driverskaftens maximala längd att minska. Dessutom skulle andra begränsningar på golfbollar och drivers genomföras.
– Jag har sagt de senaste åren att utrustningen inte är problemet. Jag anser att problemet sitter i designen av golfbanorna. Jag anser inte att utrustningen ska gå kortare . . . jag anser att vi ska förändra våra golfbanor, sa Simpson – veckans regerande mästare.

Webb Simpson är en av de kortast slående spelarna på touren. Definitivt en av de kortast slående stjärnorna. Han snittar för tillfället 292,8 yards från tee, 268 meter. Det gör att han är delad 141:a i listan över de spelare som slår längst. Simpson vill istället se att banorna byggs med fler bunkrar, fler doglegs, smalare fairways, tjockare ruff, mindre och hårdare greener. Svårare banor, helt enkelt.
– Jag tror inte att en utrustningsförändring gör något bra när vi kan ändra sättet golfbanor designas och det är bättre för amatörer, det är bättre för proffs och det finns gott om banor på PGA Tour som håller trots att de byggts för länge sedan.

Webb Simpson menar att långtslående golfare är bra för touren, bra för underhållningsvärdet.
– De som bombar från tee säljer biljetter. Barn vill inte komma och se mig slå drivern från tee. De vill se Bryson DeChambeau och Dustin Johnson. Och jag tror det är bra för sporten så länge banornas design följer med.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-03
UtrustningDriversTournyttUtrustningWebb Simpson
Scroll to Top