Omslag-jul-olof

5 julklappstips från Svensk Golfs Olof Åsgård

Svensk Golfs redaktör, Olof Åsgård, ger fem julklappstips till golfaren!

Text: Olof Åsgård • 2020-12-04 Uppdaterad 2020-12-04

Att köpa julklappar till en golfare kan vara vanskligt. Att fråga en golfare vad denne önskar sig kan göra saken ännu värre och vederbörande brukar i slutändan säga att ett presentkort duger utmärkt. Presentkortet är ett säkert kort, eftersom golfare ofta vill välja själv. En ny klubba eller bag kan bli en väldigt dyr och oönskad historia. Detsamma gäller kläder. Mitt tips är att satsa på sådant där gesten uppskattas mer än prislappen och chansen är stor att gåvan också kommer till användning. 

50 övningsbollar Tour, klass D

Pris: 180 kronor

Hos Out-of-bounds och liknande företag hittar du begagnade bollar till bra priser. För den i sammanhanget nätta summan kan du exempelvis ge bort hela 50 tourbollar i helt okej kvalitet som kan användas i träning eller på banan de dagar då formen känns svajig.


Peggar för hela nästa säsong


Pris: 90 kronor (75 peggar, 83 mm)

Andelen golfspelare som alltid har fickor och bag fulla med peggar är överraskande liten. Det här är den perfekta julklappen till golfkompisen (vi har alla minst en) som alltid frågar om någon har en peg. Slå på stort och köp så att kompisen har tillräckligt med peggar för en hel säsong… men slå inte in alla i samma julklapp. Du känner din kompis, peggarna kommer inte läggas i bagen direkt, så det är lika bra att du sparar några paket som du kan plocka fram på första tee i vår.

Skoväska


Pris: 300 kronor

Det krävs inte många ronder för att bakluckan ska se ut som ett höloft. En gedigen skoväska bör alla ha. Speciellt de som inte har tid att rengöra skorna efter regnronden. 

Selfiegolf


Pris: 400 kronor

Att få se sin egen sving är nyttigt och tipsen man fått från sin pro blir enklare att kontrollera. Kläm fast mobiltelefonen på Selfiegolf som sätts på en siktpinne eller på bagen för smidig inspelning.

Solcellsladdare PORT Designs

Pris: Runt 250 kronor

Mobiler med batterislukande golfappar och gps-klockor laddar ofta ur under ronden och många glömmer att ta med sig en fulladdad power bank ut på banan. PORT Designs sätter du på bagen och låter solen ladda den så att du alltid har kräm till elektroniken du släpar runt.

5 julklappstips från Svensk Golfs Jesper Johansson


Text: Olof Åsgård • 2020-12-04
UtrustningBollarElektronikUtrustning
Rulla till toppen