omslag-julklapp2

God jul!

5 julklappstips från Svensk Golfs Jesper Johansson

En artikel kommer lastad med fem golfiga julklappar för dig som behöver lite inspiration!

Text: Svensk Golf • 2020-12-01 Uppdaterad 2020-12-01

Under en julhelg där mycket kommer vara sig olikt på grund av pandemin kan det finnas värden i att behålla vissa delar av julfirandet.

En sådan sak kan vara julklapparna till någon du tycker om. Men vad köper man till någon som gillar golf? Här är mina fem tips, hoppas det inspirerar!

1. PGA Tour 2k21

Pris: I skrivande stund 250 kronor

För den golfgalne som äger en tv-spelskonsol är det här den perfekta julklappen. I mörka tider utan öppna spelytor kan man via det här spelet enkelt ta sig över hela världens golfbanor för timme efter timme av rent nöje. Avslappnande, underhållande och golfinspirerande.
Bonustips! Under julhelgens många timmar utan saker att göra kan jag. varmt rekommendera spelets egna sandlåda, där du kan bygga just din egen golfklubb och sedan spela den i all evighet. Mycket kreativt och underhållande!

2. Nike Air Zoom Infinity Tour NRG

Pris: 2 150 kronor

Jag har inte fysiken som Brooks Koepka. Jag har inte slaglängden och jag har definitivt inte golftalangen som Brooks Koepka. Men kanske. KANSKE, kan jag bli lite mer om Brooks Koepka om jag använder mig av ett par Nike Air Zoom Infinity tour NRG-skor på golfbanan under säsongen 2021. Skon är inspirerad av löpningsdojorna som företaget tillverkar, vilket ska lova lätt vikt och komfort. Dessutom med Air-kuddar under sulorna och ett nyutvecklat grepp för att du inte ska halka. Du hör ju, det här är något jag önskar mig i julklapp!

3. Prenumeration på HBO Nordic

Pris: 109 kronor / månad

Ja, eller en prenumeration på någon av de tjänster som visar golf kanske. Men det finns en anledning till att just HBO Nordic är vad man som golfare önskar sig i julklapp (tycker jag i alla fall). Jag syftar inte på fina serier som Björnstad, Game of Thrones eller Billions. Anledningen till att varje golfare borde vilja ha en prenumeration på HBO är att det i januari kommer en två delar lång dokumentär om Tiger Woods. Dokumentären är baserad på den enastående boken (bonus-julklappstips!) “Tiger Woods” av Jeff Benedict och Armen Keteiyan som anhandlar den störste genom tidernas liv från spädbarnsålder och framåt. Dessutom ska bilder som aldrig tidigare visats att vara med i dokumentären. Som jag längtar till den här dokumentärserien. Så länge får jag väl titta på något annat av allt tjänsten har att erbjuda.

4. ShotScope V3

Pris: 3 700 kronor

2021 är statistikens år! Hur långt slår du med dina klubbor? Hur många greener träffar du och vad har du för procentuell miss av fairway? Allt det här planerar jag att ta reda på under kommande säsong. Det lutar åt att det blir med hjälp av en ShotScope V3. Just den här modellen av GPS har nämligen sändare i dina klubbor så att du kan se korrekt statistik över alla slag i bagen. Mycket intressant och förhoppningsvis hjälpande när det kommer till förbättring.

5. Malbon Golf Roll King Crew Neck

Pris: cirka 1 000 kronor (exklusive tull och frakt)

Ger du mig chansen att uppa ett klädesmärke riktat till golfen så kommer det med stor sannolikhet sluta med att jag nämner Malbon Golf. Detta Los Angeles-baserade klädesmärke skapar golfkläder med en skate- och 90 tals-inspirerad stil och jag kan nästan inte tänka mig något bättre till nästa golfsäsong. Jag menar, vem vill inte se ut som John Daly efter hans The Open-seger 1995? Tänkte väl det…Text: Svensk Golf • 2020-12-01
UtrustningGolfkläderGolfskorÖvrig utrustningUtrustning
Scroll to Top