European Tour-segraren Joakim Lagergren gästade Dormy för ett wedgesnack som livesändes på tisdagskvällen.

Utrustningssnack

Dormys drag i coronatider – livesänd wedgekväll

Även om coronakrisen påverkar golfen finns det gott om kreativitet i branschen för att mätta golfintresset. I den andan bjöd Dormy in till en livesänd wedgekväll på Facebook.

Text: Oskar Åsgård • 2020-04-01

Som vi har rapporterat om har en effekt av coronapandemin varit att det slagits betydligt färre järnsjuor runtom i Europa de senaste veckorna. Med undantag för i Sverige. För till skillnad från i våra nordiska grannländer och flera andra stora europeiska golfnationer håller svenska banor öppet – och trycket är högt.

Något inte minst trafiken på Svensk Golfs artikel om var det finns öppna banor i landet vittnar om – som på bara två veckor blivit årets hittills mest lästa artikel.

Även på andra håll i Golfsverige märks hur golfsuget är stort just nu, som hos Europas största golfvaruhuskedja Dormy.

Vilka effekter av coronapandemin har Dormy märkt av hittills?
– Vi får vara ödmjukt tacksamma att vi primärt verkar på en marknad där golf kanske just nu är något av det bästa och roligaste man kan ägna sig åt. Det är klart att vi har något färre kunder i varuhusen men kombinerat med en stark e-handel håller vi siffrorna väl uppe. Låt oss bara hoppas att de svenska banorna får hålla öppet precis som vanligt framåt, säger Tobias Bergman, kommunikations- och marknadschef på Dormy.

Vilket gensvar får ni från era kunder just nu?
– Det är mer tydligt än någonsin vilken oas golfen är i många människors liv och hur mycket man längtar efter att komma igång. Eftersom kundservice dagligen får samtal från hela landet så håller vi oss väl uppdaterade över hur många banor som kan öppna betydligt tidigare än vanligt och hur uppspelta golfarna är över att få komma i gång igen – och det håller också oss på gott humör.

På tisdagskvällen hade Dormy premiär för ett nytt grepp, en livesändning på Facebook med fokus på wedgar. I studion gästade European Tour-segraren Joakim Lagergren.

Sändningen lockade över 2 000 personer som följde med live, tillsammans med de som kollat i efterhand har sändningen hittills drygt 28 000 visningar på Facebook.

– Det är ju rätt många golfare som är svältfödda på innehåll, när nu tourerna har slagit halt. Så vi började väl nånstans med att fråga oss vad vi kunde göra för att hjälpa till och fylla tomrummet. När det dessutom vankas säsongsstart här hemma vet vi att det vanligen finns en hel del utrustningsrelaterade frågor så vi bestämde oss för att försöka förpacka svaren till några av dem i ett lättkonsumerat panelprogram. Sedan var det förstås en bonus att vi kunde få med proffsspelaren Joakim Lagergren på detta, eftersom proffsinsikterna alltid är kul. Extra roligt var det att han tog strid mot den väletablerade ”sanningen” att alla golfare bör ha ett favoritavstånd, säger Bergman.

Nedan kan ni se den digitala wedgekvällen med tourproffset Joakim Lagergren och Dormys custom fitting-expert Axel Engelberth som svarar på frågor om loft, bounce och sulslipning.

Är du dessutom sugen på att läsa om årets hetaste drivers hittar du Svensk Golfs stora drivertest 2020 här.


Text: Oskar Åsgård • 2020-04-01
UtrustningDormyUtrustningWedgar
Scroll to Top