Louis Oosthuizen vann en helt sydafrikansk segerstrid på Leopard Creek och tog sin tionde seger på DP World Tour Foto: Getty Images

Oosthuizen tog fjärde segern av LIV-spelare på fem tävlingar

Tog sin tionde seger på DP World Tour efter hemmadominans.

Text: Svensk Golf • 2023-12-11 Uppdaterad 2023-12-11

Den på grund av dåligt väder uppskjutna sista ronden av Alfred Dunhill Championship färdigspelades på Leopard Creek under måndagsförmiddagen. Kampen om segern stod mellan de båda hemmaspelarna Charl Schwartzel och Louis Oosthuizen där den senare drog det längsta strået och därmed tog sin tionde seger på DP World Tour. Av de fem tävlingar som spelats under The Opening Swing, tjuvstarten på 2024-års säsong, har fyra segrar gått till spelare som till vardags spelar på LIV Golf. Dean Burmester har vunnit South African Open och Joburg Open medan Joaquin Niemann nyligen vann Australian Open.

– Det här är en av de tävlingarna som jag alltid velat vinna. Det tog några år men nu är jag äntligen här, sa en nöjd Oosthuizen efter sina elva spelade hål på måndagen.

Oosthuizen avslutade med 69 slag (-3) för 18 under par totalt och segern var hans första sedan december 2018 då han vann South African Open. Han har sedan dess också vunnit Zurich Classic of New Orleans på PGA Tour 2021.

Segermarginalen ner till Schwartzel på andraplatsen blev till slut två slag, med ännu en sydafrikan, Christiaan Bezuidenhout, på tredje plats.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Joakim Lagergren, avslutade med en rond på par och med två under par totalt delade Lagergren 39:e plats.

Veckan som kommer spelas årets sista tävling på DP World Tour, Mauritius Open, med fyra svenskar i startlistan. Joakim Lagergren, Anton Karlsson, Sebastian Söderberg och Jens Dantorp. Mikael Lindberg är i skrivande stund andra reserv.


Text: Svensk Golf • 2023-12-11
TournyttCharl SchwartzelChristiaan BezuidenhoutDP World TourJoakim LagergrenLouis OosthuizenTournytt
Rulla till toppen