Ingrid Lindblad vann kvalskolans andra steg i överlägsen stil och är klar för nästa års Epson Tour Foto: Getty Images

Lindblad överlägsen i kvalskolan – vann med fyra slag

Väljer bort Q-series för att avsluta skolan.

Text: Martin Strömberg • 2023-10-21 Uppdaterad 2023-10-21

Det blev aldrig någon riktig nerv sista ronden av kvalskolans andra steg i Florida. Världsettan på amatörsidan, Ingrid Lindblad, gick runt på 67 slag på Plantation Golf & Country Club och var med sina 18 under par totalt hela fyra slag före tvåan Alexandra Forsterling från Tyskland. Och sju slag före trean Pinyada Kuvanun från Thailand. Segern innebär att Lindblad gett sig själv en smakstart på proffskarriären när den väl startar nästa år. Men först ska svenskan gå färdigt college på Louisiana State.

– Jag trivs jättebra i skolan och våra coacher är jättebra. Vi har ett jättebra lag i år och jag vill ge det en chans att kanske vinna något mästerskap, sa Lindblad efter kvalsegern.

Det innebär att svenskan väljer bort LPGA Q-series i november och istället går klart skolan och blir proffs först nästa år. Och att hon till en början kommer att spela på Epson Tour dit hon kvalificerat sig genom sitt spel den här veckan. För att få spela Q-series måste man vara proffs.

Ellinor Südow spelade också bra sista ronden och hennes 70-rond tog henne från delad 26:e till delad 21:a plats. Det innebär att hon är klar för Q-series som inleds i Mobile Alabama den 30:e november och som spelas över sex dagar.


Text: Martin Strömberg • 2023-10-21
TournyttEllinor SüdowEpson TourIngrid LindbladLPGA TourQ-schoolTournytt
Rulla till toppen