Många tror att Hatton och Rahm är ett av Luke Donalds tänkbara val under veckans Ryder Cup Foto: Getty Images

Hatton: ”Vore intressantare om man kunde avgöra matchen i särspel”

Engelsmannen tycker att man borde fundera över formatet.

Text: Martin Strömberg • 2023-09-27 Uppdaterad 2023-10-03

Efter förra veckans Solheim Cup-match som slutade 14-14 har en hel del diskussioner handlat om just hur man ska hantera ett oavgjort resultat. USA:s kapten Stacy Lewis tycker att man borde fundera över att införa någon typ av särspel. Inför veckans Ryder Cup får Lewis medhåll av engelsmannen Tyrell Hatton, som också tycker att matchen borde avgöras till något lags fördel.

– En delad match är inte perfekt. Jag skulle tycka att det vore intressant om man kunde avgöra matchen med någon typ av särspel. Det skulle vara bra för fans och åskådare och det skulle definitivt skapa en unik atmosfär. Säg att man lägger starterna lite tidigare på söndagen och gör plats för ett eventuellt särspel med två fyrbollar eller något liknande.

Om matchen mellan Europa och USA slutar oavgjord 14-14 precis som damernas motsvarighet i Solheim Cup så skulle det innebära att USA behåller Ryder Cup-bucklan efter storsegern för två år sedan med 19-9 på Whistling Straits.

– Jag tycker inte om det där med att behålla bucklan. Det vore mycket mer spännande om man kunde hitta en segrare.

Ryder Cup inleds på fredag med foursome på morgonen och fyrbollar på eftermiddagen. Många spekulerar i att Hatton kan komma att spela med spanjoren Jon Rahm precis som för två år sedan.

– Vi är väl två liknande människor med lite hett temperament. Jon är naturligtvis samtidigt en fantastisk spelare som tar med sig massor av energi ut på banan. Jag trivs jättebra i hans sällskap och det är naturligtvis alltid bra att få spela med en så duktig spelare, sa Hatton.


Text: Martin Strömberg • 2023-09-27
TournyttJon RahmMarco Simone GCRyder Cup 2023TournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen