Den svenska rookien Vincent Norrman gör en fin första säsong på PGA Tour och är just nu inne i slutspelet som inleds nästa vecka i Memphis Foto: Getty Images

Norrman jagar slutspelsplats

Rookien kan bli enda svensk i FedEx Cup-slutspelet

Text: Svensk Golf • 2023-08-06 Uppdaterad 2023-08-06

Efter tre av fyra ronder i Wyndham Championship kämpar Vincent Norrman för att hålla sig kvar bland de 70 främsta på FedEx Cup-rankingen. Den svenska rookien gick runt på 68 slag (-2) under lördagen och klättrade nio placeringar upp till en delad 43:e plats. Om tävlingen vore slut nu hade Norrman slutat på en 68:e plats på FedEx Cup-listan och varit klar för nästa veckas inledande slutspelstävling, FedEx St. Jude Classic.

För övriga svenskar är chanserna borta. Alexander Norén delar 43:e platsen med Norrman och har 14 slag upp till Billy Horschel och Lucas Glover i ledningen. Norén hade behövt en andra- eller tredjeplats den här veckan för att ta sig in i slutspelet från sin nuvarande 102:a plats.

Ludvig Åberg hade behövt en seger i Wyndham Championship för att ta sig in i slutspelet men föll under lördagen från en delad sjundeplats till en delad 21:a plats. Åberg gick runt på 71 slag (+1) under tredje ronden och har nu elva slag upp till ledarduon.

För den tidigare världsettan Justin Thomas har säsongen varit en kamp. Nu har han möjligheten att ta sig in i slutspelet via en bakdörr sista tävlingen. Thomas är just nu delad elva i Wyndham Championship och på en 72:a plats på FedEx-rankingen, Han behöver klättra ytterligare några placeringar under sista ronden för att säkra sin slutspelsplats.

– Jag har lagt så mycket press på mig själv under säsongen och ärligt talat är det Ryder Cup som betyder mer för mig än att ta mig till slutspelet. Det är betydligt mer nervöst att spela för ett mål än att spela för att vinna en tävling, om man misslyckas då har man ändå gjort en okej vecka, nu kan min säsong vara över om jag inte presterar, sa Thomas efter tredje dagens spel.

För alla som inte tar sig till slutspelet finns ”Fall series”, sju tävlingar under hösten, där man kan förbättra sina positioner. De 125 främsta på listan behåller sedan sina spelrättigheter 2024.


Text: Svensk Golf • 2023-08-06
TournyttAlexander NorénBilly HorschelJustin ThomasLucas GloverLudvig ÅbergPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen