Ingrid Lindblad leder EM på hemmaplan med ett slag inför sista rondens spel på lördagen Foto: Göran Söderqvist

Lindblad leder EM inför slutronden

Ett slag före tre spelare på Tegelberga GK.

Text: Svensk Golf • 2023-07-29 Uppdaterad 2023-07-29

Med en rond kvar av årets individuella EM är Ingrid Lindblad i ledning, ett slag före en trio av spelare. Lindblad har efter ronder på 69-69-70 tagit sig till fem under par på Tegelberga GK och svenskan var nöjd efter sin fredagsrond.

– Det var väldigt stabilt från tee och jag puttade lite bättre än de första två dagarna. Det var skönt då jag fick i några fler birdieputtar från medelavstånd. Några snöpliga bogeys som jag känner kunde ha undvikits kom, berättar hon.

Den avslutande birdien på det 18:e hålet tog henne till ledarboll under finalronden tillsammans med spanjorskan Julia Lopez Ramirez, som satte ett nytt snyggt banrekord med 63 slag (-8) under fredagen. Det tidigare banrekordet sattes när LET Access Series besökte Tegelberga och var på 64 slag.

-Det var en väldigt solid rond. Jag gjorde inga misstag, träffade många greener, och gav mig många birdiemöjligheter, och sänkte många puttar. Min puttning var riktigt bra idag och gav mig dagens score, sa en belåten spanjorska.

Inför lördagen avgörande finns tio spelare som är på par eller bättre och näst bästa svenska spelare inför slutronden är Andrea Lignell och Moa Svedenskiöld på delad 18:e plats, åtta slag bakom Lindblad.

Segraren i EM får utöver ära, pokal och guldmedalj även en inbjudan att spela majorn AIG Women´s Open i augusti.

Här kan ni följa avslutningsronden av EM


Text: Svensk Golf • 2023-07-29
TournyttAndrea LignellEMIngrid LindbladJulia Lopez RamirezMoa SvedenskiöldTegelberga GKTournytt
Rulla till toppen