Ingrid Lindblad infriar favoritskapet i EM och är tvåa inför de avslutande 36 hålen på Tegelberga GK Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Lindblad ett slag bakom De Bock i EM

Jagar majorplats på hemmaplan i EM.

Text: Svensk Golf • 2023-07-27 Uppdaterad 2023-07-28

Ingrid Lindblad närmade sig ledningen vid individuella EM på Tegelberga GK under torsdagen. Med 36 hål kvar att spela är Ingrid fyra under par och ett slag bakom nye ledarinnan och fjolårsmästarinnan, Savannah De Bock från Belgien, som gick på 65 slag (-6) på tordagen.

Ingrid hade 69 slag (-2) för andra raka dagen i relativt jobbiga förhållanden. Svenskan ör nöjd med spelet så här långt efter omständigheterna.

– Det är fortfarande rätt blåsigt därute men lite har det mojnat. Det är fortfarande att hålla bollen i spel som gäller. Jag träffade idag många greener och tvåputtade för par. Egentligen tycker jag det var en rätt tråkig rond, men så på elvan så satte jag en wedge från 94 meter för eagle, säger Ingrid Lindblad.

Två tuffa ronder återstår och för Lindblad, som spelat mycket senaste tiden, är vilan nödvändig.

– Jag behöver vila känner jag för jag har ganska mycket golf i kroppen de två senaste veckorna. I övrigt våga följa min spelplan och vara mer aggressiv med puttningen de två sista ronderna än idag.

När Ingrid kom in i klubbhuset ledde hon med ett slag, men då Le Bock avslutade sina sista nio hål med att gå fem undrade par så är Ingrid tvåa inför de avslutande 36 hålen.

– Mitt spel var bara så bra idag. Jag gjorde inga bogeys och min puttning var bara så bra. Jag mår så bra just nu. Jag bara slog bra utslag, bra andraslag och allt inom fem meter gick i. Det var så bra jag kunde se puttarna gå i innan jag slog dem, säger Savannah Le Bock.

Bland övriga svenskor så klättrade Kajsa Arwefjäll hela 20 placeringar upp till delad nionde plats efter en rond på 70 slag (-1). Änu större kliv på resultattavlan tog Andrea Lignell. Hon hade tillsammans med amerikanska Jennie Park dagens näst lägsta score på 68 slag (-3). Andrea ligger inför fortsättningen delad 22:a plats en placeringar hon delar med bland andra Kajsalotta Svarvar.

Ingrid och Savannah De Bock, som är de två senaste årens Europamästarinnor, går i ledarboll tredje ronden och de får dessutom sällskap av tyska Helen Briem, som är tre under par. Segraren i veckans EM får en plats i Women’s British Open på Walton Heath senare i år.


Text: Svensk Golf • 2023-07-27
TournyttAndrea LignellEMHelen BriemIngrid LindbladKajsa ArwefjällSavannah De BockTegelberga GKTournytt
Scroll to Top