Henrik Stenson avslutade starkt med 69 slag och tog en delad 13:e plats i The Open på Royal Liverpool Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson bäste svensk – lekte med skräckhålet

Gjorde birdie på Little Eye tre dagar av fyra.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-23 Uppdaterad 2023-07-23

Det blev segraren från The Open 2016, Henrik Stenson, som blev bäste svensk när The Open 2023 avslutades på Royal Liverpool. Stenson fick plocka fram all sin erfarenhet från stora mästerskap under en avslutningsrond som bjöd på regn, regn och åter regn. Royal Liverpool spelades plötsligt betydligt tyngre och längre men det hindrade inte Stenson som stod för en rond på 69 slag (-2). Det innebar en klättring sista dagen upp till en delad 13:e plats, tio slag bakom segraren Brian Harman.

– Det blir ju en annan typ av spel en sån här dag men jag slog en del riktigt fina järnslag. Totalt sett så var det lite blandat men vi tar med oss en hel del positivt. Fredagens rond och den här ronden var bra men sedan gick det väl lite åt fel håll under Moving Day då jag varken hittade spelet eller puttningen riktigt, sa Stenson efter ronden till Viaplay.

Och hans absolut bästa hål under veckan var det hål som målades upp som ett skräckhål inför tävlingen, det 17:e hålet, Little Eye. Stenson gjorde birdie på hålet tre av fyra ronder. Totalt var det i spelet in mot green (4 ,1 slag) och spelet runt green (3,9 slag) som Stenson tjänade mest slag mot övriga under veckan.

Nu väntar en veckas ledighet för Stenson innan han spelar LIV Golf i Greenbriar och New York innan det är en dryg månads spelledigt. Sedan följer avslutningen av årets LIV Tour.

Alexander Norén avslutade med 70 slag (-1) och delade 23:e plats på par totalt för tävlingen. Alexander Björk avslutade med 74 slag (+3) och delade 41:a plats. David Lingmerth delade 68:e plats efter en slutrond på 78 slag (+7).


Text: Martin Strömberg • 2023-07-23
TournyttAlexander BjörkAlexander NorénBrian HarmanDavid LingmerthHenrik StensonRoyal Liverpool GCThe OpenTournytt
Scroll to Top