Den 36-åriga amerikanen Brian Harman har fem slags ledning inför sista ronden av The Open Foto: Getty Images

Tournytt

Svenskarna mittfältare inför slutronden av The Open

Harman i fortsatt klar ledning inför sista ronden av The Open.

Text: • 2023-07-22 Uppdaterad 2023-07-23

Tredje dagen av årets The Open blev inte den regniga svårscorade dagen som väderprognoserna förutspådde. Istället blev det en relativt lugn behaglig resa för spelarna under lördagen där en del spelare gjorde en rejäl attack på Royal Liverpool GC. Spanjoren Jon Rahm var den som klättrade mest på ledartavlan genom att sätta nytt banrekord med 63 slag (-8) och Rahm är ensam trea inför sista ronden, sex slag bakom ledande amerikanen Brian Harman. På andraplatsen finns Cameron Young på sju under par, fem slag bakom Harman.

– Det här är min bästa rond på en linksbana någonsin, men det är mycket arbete kvar att göra i morgon, sa en nöjd Rahm efter sitt dagsverk.

Harman gick ut med fem slags ledning, och trots att den 36-åriga amerikanen tappade två slag tidigt, förlorade han aldrig fokus och vände tillbaks ronden med fyra birdies för 69 slag (-2) på lördagen. Harman har som bäst en delad sjätteplats i The Open i karriären från förra året på Old Course i St Andrews. Det är framförallt på greenerna som Harman har varit outstanding under veckan, han har tjänat över 9,2 slag hittills mot fältet när det handlar om puttning. Harman har dessutom bara varit i en enda bunker under de första 54 hålen.

För de fyra svenskarna blev det okej ronder utan att det riktigt tände till. David Lingmerth och Alexander Björk gick runt på 70 slag (-1) medan Henrik Stenson och Alexander Norén gick på 71 slag (par). Stenson och Björk är bäst av svenskarna inför sista ronden på delad 24:e plats.

– Det kändes lite som att man blev blåst på konfekten när man hade dubbla mössor, vantar och annat i bagen för riktigt busväder. Nu blev det bara regn ett par hål och man få väl vara tacksam för det. Spelet var helt okej även om jag tycker att järnslagen kunde varit lite bättre, summerade Björk sin dag för Viaplay.

Norén är delad 41:a inför sista ronden på ett över par medan Lingmerth är ytterligare ett slag bakom på delad 51:a plats.


Text: • 2023-07-22
TournyttAlexander BjörkAlexander NorénBrian HarmanCameron YoungDavid LingmerthHenrik StensonJon RahmRoyal Liverpool GCThe OpenTournytt
Scroll to Top