Uppåt för Blixt och neråt för Åberg under tredje ronden av John Deere Classic // Foto: Getty Images

Kanonrond av Blixt – Åberg föll tillbaka

De två svenskarna gick åt motsatt håll under lördagen.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-09 Uppdaterad 2023-07-09

Det blev ännu en rond med många låga scorer under lördagen på TPC Deere Run. Bäst av alla tredje dagen av John Deere Classic var Alex Smalley som gick runt på 62 slag (-9) och tog sig från delad 29:e till delad andra plats. I ledningen efter tre ronder finns Brendon Todd som är 16 under par efter en rond på 66 slag. Todd har tre segrar på PGA Tour men den senaste kom för nästan fyra år sedan i Mexiko.

Svenskarna gick åt varsitt håll. Jonas Blixt kom tillbaks efter sin mindre lyckade 73-rond på fredagen och hittade verkligen zonen sista nio hålen. Fem birdies sista sex hålen innebar 65 slag tredje dagen, och med sina 13 under par delar Blixt sjätteplatsen inför sista ronden. Det blev bland annat birdie efter det här fina slaget på det 16:e hålet

För Ludvig Åberg blev det en jobbigare dag. Det strulade från början och det blev en bogey redan på det andra hålet, en par-femma där många gör birdie eller eagle, efter ett par misslyckade närspelsslag. På sexan kom ytterligare ett par missar från svåra lägen med dubbelbogey som följd. Till slut lyckades Åberg ändå kämpa på och komma in på par för dagen, men under en lättscorad rond innebar det ändå ett tapp på 18 placeringar ner till en delad 23:e plats inför sista ronden, sex slag bakom ledande Todd.

Det långa spelet såg ändå fortsatt bra ut för Åberg som träffade 15 av 18 greener under lördagen.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-09
TournyttAlex SmalleyBrendon ToddJohn Deere ClassicJonas BlixtLudvig ÅbergPGA TourTournyttTPC Deere Run
Rulla till toppen