Sebastian Söderberg är en av sex svenskar till start i BMW International i München // Foto: Getty Images

Sex svenskar på plats i München

Simulatormästaren gör debut på DP World Tour.

Text: Svensk Golf • 2023-06-21 Uppdaterad 2023-06-21

Det är dags för den klassiska DP World Tour-tävlingen, BMW International på Golfclub München Eichenried utanför München. Tävlingen, som vunnits av bland andra Henrik Stenson två gånger, Robert Karlsson och Niclas Fasth, har spelats sedan 1989. De största namnen i årets startfält är Ryder Cup-aspiranterna Victor Perez, danske Rasmus Højgaard, polske Adrian Meronk och svenske Sebastian Söderberg, just nu på 16:e plats på Race to Dubai. Bästa svensk på den listan är Alexander Björk på en tiondeplats, Björk är dock spelledig den här veckan.

Ryder Cup-kaptenen Luke Donald finns också på plats och engelsmannen spelar med spanjoren Pablo Larrazabal och tyske veteranen Marcel Siem första två ronderna.

De sex svenskar som finns på plats i München är Sebastian Söderberg, Marcus Kinhult, Tobias Edén, Mikael Lindberg, Niklas Lemke och Rasmus Rosin. Rosin, som bland annat vann dubbla SM-guld i simulator-SM tidigare i år, har fått en sponsorsinbjudan, och gör sin första start på DP World Tour. Rosin är just nu på 125:e plats på MoreGolf Mastercard Tours Order of Merit och har som bäst hittills i år en delad 19:e plats från Unicef Championship i maj.


Text: Svensk Golf • 2023-06-21
TournyttAdrian MeronkBMW International OpenDP World TourMarcus KinhultMikael LindbergNiklas LemkeRasmus HøjgaardRasmus RosinSebastian SöderbergTobias EdénTournyttVictor Perez
Rulla till toppen