Matilda Björkman är bästa svenska inför sista ronden på Halmstad Norra. Foto: Göran Söderqvist

Spännande avgörande väntar i ANNIKA Invitational

Det är jämt i toppen av ledartavlan inför torsdagens avslutning av ANNIKA Invitational Europe.

Text: Göran Söderqvist • 2023-06-14 Uppdaterad 2023-06-14

Ledningen delas av Yana Beli, Schweiz och Balma Dávalos Guaita, Spanien på tre under par. Två slag bakom ledarduon återfinns Kumla Golfklubbs Matilda Björkman som idag spelade sig runt Halmstad Norra på 68 slag. Höjdpunkten under hennes rond var hål 11. Där slog hon sin hybrid från 196 meter till två meter och sänkte för eagle.  

– Det var en bra rond. Jag var bra med drivern och så satte jag upp ett antal inspel hyfsat nära och gav mig själv både birdie- och eaglechanser. Men det var några hål på slutet där jag behövde rädda lite, vilket jag också lyckades göra. Skönt att se att jag kan göra lite up and downs för att rädda par, säger Matilda Björkman efter att ha signerat sitt scorekort. 

Björkman är taggad inför morgondagen och varför skulle hon inte vara det. Hon kommer att spela i ledarboll på hemmaplan inför både publik och Annika Sörenstam.

Det finns mer än segern att spela för under torsdagens tredje och avslutande rond. De tre främsta får en inbjudan att spela ANNIKA Invitational i USA under 2024.


Text: Göran Söderqvist • 2023-06-14
TournyttAnnika InvitationalHalmstad GKMatilda BjörkmanTournytt
Rulla till toppen